Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 15. 1. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Dne 9. 1. so policisti v kraju Cmereška Gorca obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je pregledal vse prostore ter iz njih odtujil gotovino in več kosov nakita. O vlomu bodo tožilstvo obvestili s kazensko ovadbo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

10. 1. so v popoldanskem času smo v naselju Šmarje pri Jelšah ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana, vozniško dovoljenje pa odvzeto. Zaradi storjenega prekrška se bo srečal s sodnikom za prekrške.

TATVINA SUHOMESNATIH IZDELKOV

Istega dne so policisti v kraju Polje pri Bistrici obravnavali tatvino večje količine suhomesnatih izdelkov (salame, kranjske klobase). Navedene izdelke je storilec odtujil iz odklenjene delavnice.

VOZIL BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Prav tako 10. 1. so policisti v Šmarju pri Jelšah ustavili in kontrolirali voznika neregistriranega osebnega vozila, ki je vozil vozilo, čeprav za to nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, registrske tablice pa so mu bile odvzete. Zoper kršitelja so na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

IZPUŠČEN PES BREZ NADZORA LASTNIKA

11. 1. smo policisti morali posredovati v kraju Cmereška Gorca, kjer se je brez nadzora lastnika prosto gibal večji pes. Patrulja je lastnika psa izsledila ter mu izdala plačilni nalog.

POVZROČALA HRUP

Dne 12. 1. so policisti v nočnem času so posredovali v kraju Pristava pri Mestinju, kjer je ena od stanovalk v večstanovanjski zgradbi povzročala hrup ter s tem motila mir in počitek stanovalcev. Slednji je bil izdan plačilni nalog.

NAJDENA GOTOVINA V REŽI BANKOMATA

Istega dne so bili v večernem času obveščeni, da je občanka v reži bankomata v naselju Šmarje pri Jelšah našla gotovino. Lastnika policisti pozivajo, da se z dokazilom o opravljeni transakciji oz. dvigu zglasi na PP Šmarje pri Jelšah, kjer mu oz. ji bo denar vrnjen.

VOZIL PREBLIZU DESNEMU ROBU VOZIŠČA

13. 1. so policisti v kraju Senovica obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

POŽAR NA POMOŽNEM GOSPODARSKEM OBJEKTU

Istega dne so policisti posredovali v kraju Gostinca, kjer je prišlo do požara na pomožnem gospodarskem objektu. Z zbranimi obvestili ter ogledom kraja požara je bilo ugotovljeno, da je lastnik objekta na plinski štedilnik pristavil posodo z oljem ter jo pustil. Ko se je vrnil nazaj, je opazil, da je olje v posodi zagorelo, plamen pa se je nato razširil po letni kuhinji pomožnega objekta. Lastnik je uspel ogenj pogasiti že pred prihodom gasilcev. Na objektu je nastala večja materialna škoda.

PO TRČENJU S KRAJA NESREČE POBEGNILA

Prav tako so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na parkirišču v naselju Podčetrtek. Pri tem je povzročitelj s kraja pobegnil. Patrulja je na podlagi zbranih obvestil ter pregledom video posnetkov nadzornih kamer uspela ugotoviti in izslediti povzročitelja, ki je bil tuj državljan. Tujcu je bila izrečena globa.