Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek na prvi četrtfinalni tekmi ugnal Krko


Košarkarji Podčetrtka so na prvi četrtfinalni tekmi pokalnega tekmovanja gostili novomeško Krko. Podčetrtani so uspeli spisati presenečenje in si priigrati pozitivno izhodišče pred povratnim dvobojem.

Terme Olimia Podčetrtek : Krka Novo mesto 94:90 (22:22, 15:22, 28:20, 29:26)

Podčetrtek: Struger 22, Stoimenov 19, Atanacković 18, Livadić 10, Bratož 9, Švigelj 7, Škorjanc 4, Bizjak 3, Pajk 2

Favorizirani Novomeščani so nekoliko bolje odprli tekmo, toda sledil je odgovor košarkarjev Podčetrtka, ki so ob koncu prve četrtine uspeli poravnati izid.

Krka se je nato znova malce odlepila in ob odhodu na odmor dosegla svojo najvišjo prednost (34:44). Znova so odgovorili Podčetrtani, ki so bili uspešni pri hitrih protinapadalnih tranzicijah.

Sledil je izjemno izenačen in enakovreden preostanek obračuna. Temu primeren je bil tudi rezultat, ki je 51 sekund pred koncem, po trojki najboljšega strelca gostov Jana Špana, znašal 89:89.

Vendarle so bili termalci v izdihljajih tekme bolj zbrani od nasprotnika, kar jim je prineslo prednost pred povratnim obračunom. Končnih 94:90 je z dvema uspešnima prostima metoma postavil Igor Struger, ki je bil z 22 točkami najbolj razpoložen posameznik tega obračuna.

Podčetrtek bo preboj na zaključni turnir pokalnega tekmovanja, ki bo v Ljubljani, iskal v petek na povratni tekmi v Novem mestu.