Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob 10. obletnici Karitasa v Šmarju številni gostje: od škofa do Smolarja in Linasija (foto)


V nedeljo, 28. januarja je bil v Kulturnem domu Šmarje dobrodelni koncert ob 10-letnici ustanovitve župnijske Karitas Šmarje pri Jelšah.

Pod naslovom Upanje za vse so nabito polno veliko dvorano zabavali Ansambel Petka, Kvartet Pušeljc, Adi Smolar, Duo Harmolina in trio Čakš.

Nastopajoči (levo zgoraj Ansambel Petka, Kvartet Pušeljc, Duo Harmolina, trio Čakš) Foto: Janez Bračko

Koncerta so se udeležili tudi mnogi ugledni gostje: celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž, predsednik Škofijske Karitas Celje Rok Metličar, stolni župnik in kot nekdanji župnik v Šmarju tudi ustanovitelj šmarske Karitas Tadej Linasi, župan Matija Čakš ter direktor JZ Knjižnica Šmarje pri Jelšah, Marko Samec.

V prvi vrsti od desne: nov duhovnik na Sladki Gori Viljem Lovše, zadnji šmarski novomašnik Matej Dečman, nekdanji šmarski dekan Tadej Linasi, celjski škof Maksimilijan Matjaž in še en šmarski duhovnik, Rok Metličar. Foto: Janez Bračko

Med koncertom, na katerem je vsak od nastopajočih odigral štiri pesmi, sta zbrane nagovorila Tadej Linasi in Maksimiljan Matjaž. Prvi je obudil spomine na začetke delovanja Šmarske Karitas. Zlasti mu je ostalo v spominu veselje v očeh ljudi, ko so jim prvič dostavili hrano na dom. Drugi je pohvalil prizadevanja lokalne skupnosti in zaželel, da bi še naprej drug drugemu služili v medsebojni ljubezni.

Gospod, ki ga vsi poznate (foto: Janez Bračko)

Prireditev sta šegavo povezovali mama in hči, Mateja in Aleška Voh. Oznanili sta, da so s koncertom zbrali 5.440 evrov.

“To je plod skupnih prizadevanj”

Po koncertu so se obiskovalci še podružili ob pogostitvi, ki so jo pripravili sodelavci in sodelavke Karitas.

Vodja župnijske Karitas, Breda Golež, je povedala: »Ob dogodku mi je prav toplo pri srcu. Hvaležna sem vsem pevcem, da so pripravili tako lep program, povezovalkama, vsem sodelavcem, pa tudi gospodu župniku Damjanu Ratajcu, saj je tak dogodek vedno plod skupnih prizadevanj. Ta izkušnja je lepa popotnica za naše prihodnje delo. Vidimo, da če sodelujemo kot ena družina, lahko veliko dosežemo.«

 

Oglejte si fotogalerijo z dobrodelnega koncerta, ki jo je posnel Janez Bračko: