Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Največji v štajerskem trikotniku


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 25 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

V soboto so v Rogaški Slatini odprli največji trgovski center v trikotniku med Celjem, Mariborom in Ptujem, pri čemer pričakujejo tudi številne kupce iz sosednje Hrvaške. Center so zgradili v Tržišču, v bližini steklarne.

Z naložbo je začela slatinska občina, ki je hotela pridobiti v tem delu mesta nove poslovne površine za obrtnike in podjetnike ter bencinsko črpalko. Tako je kupila zemljišče, ga komunalno opremila ter zgradila do IV. gradbene faze. Na javnem razpisu se je prijavilo kot najugodnejši ponudnik domače podjetje Keros d.o.o. (za črpalko Molbenz Lendava).

Pri naložbi poudarja slatinski župan mag. Branko Kidrič nova delovna mesta ter razbremenitev prometa v Sotelski ulici, kjer je bila prejšnja Kerosova trgovina. Sicer pa je Rogaška Slatina pridobila na pomenu kot nakupovalni center širšega območja. V vodstvu Kerosa računajo vnaprej na hrvaške nakupovalce, ki kupijo kar dobro polovico blaga. Prihajajo predvsem iz Zagorja in Zagreba, vse do Karlovca in Siska.

V novem trgovskem centru je skupno preko 5 tisoč kvadratnih metrov površin, pri čemer so všteti skladiščni in upravni prostori. Med temi je 3 tisoč kvadratnih metrov trgovskih površin s tehničnim blagom, pohištvom, salonom keramike, veliko samopostrežbo ter restavracijo s 70 sedeži. V Tržišču so združili dosedanjo ponudbo tehnične trgovine pri Sv. Križu in marketa v Žiberniku in pohištvene trgovine iz Rogatca.

Dosedanjim 40 zaposlenim se je pridružilo 16 novih, Kerosov lastnik in direktor Erih Krašovec pa predvideva še več zaposlitev. Pri tem niso všteti dodatni lokali, ki jih bo Keros dal v najem različnim interesentom. Dosedanja vrednost naložbe je preko 700 milijonov tolarjev, za dokončanje lokalov, 130 parkirnih prostorov in upravnih prostorov pa nameravajo vložiti še 100 milijonov tolarjev.

V celotnem Kerosu, ki ima tudi tehnično-gradbeni trgovini v Šmarju pri Jelšah ter na mariborskem Pobrežju (v velikosti 800 kvadratnih metrov) je že 65 zaposlenih. Tem se naj bi v prvi polovici leta pridružilo še 15 novih, na različnih lokacijah.

Na sobotni slovesnosti v Tržišču sta zbrane pozdravila župan Branko Kidrič ter generalni direktor Kovinotehne Saša Geržina.

Brane Jeranko, Novi tednik, 14. 1. 1999

*cena časopisa: 280 tolarjev