Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Prevorju obnova “ozkega grla”


Do konca avgusta je rok za izvedbo del na 150-metrskem odseku ceste, ki vodi iz središča Lopace proti tamkajšnji šoli oz. Straški Gorci. Vrednost celotne investicije znaša dobrih 145.500 evrov, brez vključenega davka na dodano vrednost.

V  okviru projekta je predvidena ureditev dela lokalne ceste, ki se v naselju Lopaca priključuje na regionalno cesto Šentjur-Lesično in poteka proti južnemu delu.

Območje predvidene ureditve ceste; foto: OŠ

Dolžina predvidene ceste je 150,23 m in poteka po obstoječi cesti s širitvijo proti vzhodu, kjer je travnata, delno z drevjem porasla, gričevnata površina. Traso bodo zamaknili proti vzhodu tako, da bodo prestavili obstoječo kapelico in porušili obstoječa dotrajana objekta na naslovu Lopaca 7a. V okviru del je predvidena je tudi izvedba zaščite obstoječih telekomunikacijskih vodov in vodovoda.

Dela bo izvajal na javnem razpisu izbran izvajalec Gradbeništvo in storitve Blaž Švelc s. p., Zidani Most, s katerim je pogodbo podpisal župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci. Ob tem je poudaril, da z ureditvijo ceste občina nadaljuje strategijo investicij v cestno infrastrukturo po vsej občini, kar je glede na njeno razvejanost in geografsko ter poselitveno razpršenost zelo zahtevna naloga. Letos bo tako med številnimi sofinanciranji asfaltiranja in prenov javnih poti ter nekategoriziranih cest po vseh krajevnih skupnostih, v kategoriji lokalnih cest na vrsto prišla Krajevna skupnost Prevorje z omenjenim odsekom.

Podpisa pogodbe se je udeležil predsednik Sveta KS Prevorje, Jožko Pacek, ki je izrazil veselje nad težko pričakovano ureditvijo, saj bo po ureditvi cesta bolj varna in pregledna.