Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kozje ima badmintonsko državno prvakinjo


Včeraj je bilo na Gimnaziji Brežice državno prvenstvo v badmintonu za srednješolce in srednješolke posamezno. Prvenstva so se udeležili tudi trije mladi tekmovalci badmintonske sekcije pri Tenis klubu Kozje.

Vsi trije so na tekmovanju nastopili med nekategoriziranimi igralkami in igralci. Katja Bratuša je zastopala Šolski center Novo mesto, Žan Kiderič in Florijan Kiderič pa Šolski center Celje.

Kot je zapisal Roman Gradišek je predtekmovanje potekalo po skupinah, iz katerih so se vsi trije uvrstili v izločilne boje. Katja in Žan sta osvojila prvo mesto v skupini, Florijan pa drugo. V osmini finala je Florijan za eno samo točko izgubil proti na koncu tretjeuvrščenemu nasprotniku in tekmovanje končal na delitvi 9. mesta.  Žan je v osmini finala zanesljivo zmagal, nato pa v četrtfinalu izgubil proti kasnejšemu finalistu ter končal na delitvi petega mesta.

Katja je bila zelo zanesljiva tudi v izločilnih bojih, saj je prepričljivo zmagala tudi vse tekme od četrtfinala do finala in se veselila naslova državne prvakinje med nekategoriziranimi dijakinjami. Katja je tako dopolnila svoj komplet medalj z državnih prvenstev. Leta 2019 je bila tretja med osnovnošolkami, lani druga in letos prva med dijakinjami.

Skupno je to že 12. medalja na državnih prvenstvih za mlade člane badmintonske sekcije TK Kozje, ki vadijo pod vodstvom Bojana Dobravca. Pet so jih osvojili med osnovnošolci posamezno, dve med osnovnošolci ekipno, ta pa je še peta medalja med srednješolci ter skupno tretji naslov državnega prvaka.