Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Korak nazaj


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 30 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Šentjurska vlada je pred dnevi prejela obvestilo domačega Zdravstvenega doma, ki namerava prenehati z delom v področnih zdravniških ambulantah na Ponikvi ter v Loki pri Žusmu. Ali se bo to 1. marca zares zgodilo?

Gre za pismo direktorja šentjurskega Zdravstvenega doma, dr. Ivana Moserja, ki opozarja na prenizko število bolnikov, zato stroškov ne morejo pokriti. Zaradi lanske prekoračitve plana in limitiranih sredstev, za približno 32 odstotkov, so prisiljeni ukiniti ambulanti na Ponikvi ter v Loki, s tem pa bi na leto prihranili približno 330 tisoč tolarjev. Omenjene podatke zdravstvenega doma so predstavili na zadnji, torkovi seji šentjurske vlade. V Zdravstvenem domu pa področnih ambulant ne bodo ukinili, če bi omenjeni znesek prejeli iz proračuna, piše dr. Moser.

Po podatkih člana občinske vlade, dr. Fidlerja, se udeleži pregleda v ponkovski ambulanti od 20 do 25 kroničnih bolnikov, v Loki pa od 15 do 20 (tam prejmejo tudi zdravila).

Zaradi ekonomičnosti bi morali obravnavati od 30 do 40 bolnikov, je povedal. Na sestanku šentjurske vlade so opozorili na prizadetost krajanov, zato bodo pridobili mnenji obeh krajevnih skupnosti. O reševanju problematike bodo znova razpravljali na prihodnji seji občinske vlade.

Novi tednik, 20. 1. 1994
*cena časopisa: 140 tolarjev