Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Igralec Rogaške poskrbel za zmago nad ZDA (video)


Na sinočni pripravljalni tekmi med nogometnima selekcijama Združenih držav Amerike in Slovenije je prvič doslej zmagala slovenska zasedba, in sicer z 0:1. Edini gol je dosegel igralec slatinskega prvoligaša, Nejc Gradišar.

V teksaškem San Antoniu so slovensko reprezentanco večinoma sestavljali igralci slovenske prve lige, na drugi strani pa je bila zasedba tamkajšnjega najvišjega ranga tekmovanja.

Kot so zapisali pri Nogometni zvezi Slovenije so imeli Slovenci po mirnem uvodu vedno večjo pobudo, v 26. minuti pa so tudi povedli. Danijel Šturm je odvzel žogo in jo podal do Nejca Gradišarja, napadalec Rogaške pa je nato pokazal potencial, prehitel svojega čuvaja in mirno premagal še vratarja za 1:0.

ZDA: Slovenija 0:1 (0:1)
Stadion Toyota Field, 9000 gledalcev, sodniki: Lauziere, Arfa, Takana-Freundt (vsi Kanada).
Strelec: 0:1 Gradišar (26.).
ZDA: Schulte, Jones, Morris, Tillman (od 89. Jackson), Robinson, Moore (od 61. Tolkin), Zawadzki, Atencio (od 61. McGlynn), Kamungo (od 61. Bajraktarević), Luna (od 77. Wiley), White (od 61. McGuire).
Slovenija: Vekić, Karničnik, Kuzmić (od 88. Ratnik), Zaletel, Zec, Zeljković (od 65. Zabukovnik), Elšnik, Svetlin (od 46. Ilenič), Repas (od 46. Vešner Tičić), Šturm (od 80. Poplatnik), Gradišar (od 65. Vombergar).
Rumeni kartoni: White; Šturm, Zabukovnik.
Rdeči karton: /.

Ekipa Rogaške se pripravlja na nadaljevanje sezone, v ekipi pa bo po novem tudi 22-letni Gal Kurež, ki je nazadnje igral v Makedoniji.