Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovec zmagovito v drugi del prvenstva


Nogometaši Dobovca so v 12. krogu državnega prvenstva gostovali v Ljutomeru pri zasedbi Meteorplast Šic Bara. Dobovčani so uspešno prestali uvodni krst v letu 2024 in brez večjih težav odpravili moštvo iz Prlekije.

Meteorplast Šic Bar : Dobovec 2:6 (1:3)
A. Goznik (5′), M. Goznik (40′); Duščak (3′), Kneževič (18′), Jedvaj (19′, 28′), Čeh (23′), Pasariček (26′)

Črno-beli so odlično odprli obračun drugo in tretjeuvrščenih ekip. Že v 3. minuti je domačega vratarja ugnal Klemen Duščak, toda sledil je hiter odziv Meteorplasta, ki je preko Aljaža Goznika poravnal izid.

Pritisk varovancev Kujtima Morine se je obrestoval v izdihljajih prvega dela igre, ko se je Dobovec tik pred odmorom odlepil na dva gola prednosti. Domačo mrežo sta zatresla Denis Kneževič in Leon Jedvaj.

Dobovčani so v drugem polčasu s tremi zadetki v uvodnih osmih minutah hitro razblinili upe Prlekov in upravičili svojo vlogo favorita. Zadetke so prispevali še Jedvaj, Žiga Čeh in Patrik Pasariček, ki je s 15 goli najboljši strelec državnega prvenstva.

Poraz Ljutomera je v zadnji minuti nekoliko ublažil Matic Goznik in poskrbel za končnih 2:6. Dobovec je tako, podobno kot tudi na prvem dvoboju aktualne sezone med tema dvema ekipama, brez težav prišel do treh točk.

Od Dobovca se je poslovil Brazilec Rodrigo Dasaiev, novinca pa sta 31-letni Brazilec Lucas Anderson Pereira in 30-letni Paragvajec Martinez Villalba Francisco Javier

Črno-bele ob vstopu v novo leto čaka gost ritem tekem, saj bodo odigrali tudi dve preloženi srečanji. Prav tako pa jih že v torek čaka izziv v pokalnem tekmovanju, ko bodo gostovali pri Kobaridu, kjer nastopa tudi Kristjan Čujec.

Dobovec sicer še naprej zaseda drugo mesto, s sedmimi točkami zaostanka za Silikom iz Vrhnike, a z dvema tekmama manj.