Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V torek delali obe upravni enoti na Kozjansko-Obsoteljskem, v sredo samo ena


Zaposleni na slovenskih upravnih enotah v tem tednu od ponedeljka do srede izvajajo stavko. Skupno so se zanjo odločili na 41 upravnih enotah od skupaj 58.

Po navedbah Sindikata državnih organov Slovenije stavka približno 85 odstotkov zaposlenih v upravnih enotah oz. približno 2000 zaposlenih.

V času stavke bodo zagotavljali najnujnejše storitve, v kar štejejo matični in socialni postopki. V stavko so vključeni tudi krajevni uradi.

Tridnevno stavko na širšem Celjskem izvajajo na upravnih enotah Mozirje, Slovenske Konjice, Velenje in Žalec. V sredo bodo stavkali še v Laškem in Šmarju pri Jelšah. V Šentjurju stavke niso napovedali.

Zaposleni na Upravni enoti Šmarje pri Jelšah so razglasili celodnevno opozorilno stavko v sredo, 31. januarja 2024.

V času stavke bodo na sedežu upravne enote izvajane le nujne naloge, ki jih je potrebno izvajati in katerih neizvajanje bi lahko ogrozilo življenja, zdravje in premoženje ljudi ali zaradi katerih bi lahko nastala druga nepopravljiva škoda.

V času stavke bo zaprt Krajevni urad Rogaška Slatina.

Že novembra so sicer stavko izvedli na sedmih upravnih enotah, predsednik Sindikata državnih organov Slovenije Frančišek Verk pa je povedal, da se od takrat ni nič spremenilo.

Zato vladi sporočajo, da je bilo pet let nikoli izpolnjenih obljub več kot dovolj. Sindikalist iz ljubljanske uprave enote, Dragan Stanković je dejal, da upravne enote po pogojih niso konkurenčne ne le zasebnemu sektorju, ampak tudi državni upravi. “Zaposleni odhajajo na druge upravne enote, ki so bližje njihovemu kraju bivanja, množično odhajajo na ministrstva, kjer imajo bolje urejene plačne razrede, čedalje pogosteje pa odhajajo v organe lokalne samouprave,” je dodal.

V sindikatu menijo, da vlada izkazuje podcenjevalen odnos do zaposlenih.