Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Veteranska košarkarska liga v 16. izvedbi z novo ekipo


S tekmami prvega kola se je v 1. decembra začela 16. sezona Veteranske lige v košarki Kemoplast Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje. Po dveh sezonah, ko so v ligi nastopale le tri ekipe, se je ponovno pridružila še četrta, novoustanovljena ekipa ŠD Zeče. S tem se je format tekmovanja ponovno vrnil na normalno ligaško dvokrožno tekmovanje.

Kot poroča Roman Gradišek so se na začetku novinci v ligi pomerili z branilci naslova iz Lesičnega. Ker so slednji izgubili lani najboljšega strelca lige Boštjana Trupaja, ki je prestopil prav k novonastali ekipi, se je pričakoval izenačen dvoboj. In tako je tudi bilo, saj je bil rezultat do zadnje četrtine izenačen. Ekipa iz Lesičnega je priključek držala predvsem z odličnim metanjem trojk, ki so jih skupaj zadeli kar 12, pri čemer je prednjačil Roman Verhovšek. Ko pa so v zadnji četrtini nekoliko popustili v tem elementu, pa sta prav omenjeni Trupaj in Jure Štruc tehtnico prevesila na stran ekipe ŠD Zeče. Ta je z zmago tako napovedala, da bo že v prvi sezoni naskakovala naslov prvaka.

V drugi tekmi so naslov favorita upravičili člani lani drugouvrščene ekipe ŠD Kozje, ki so proti ekipi Ceštromar sicer vodili skozi celo tekmo, vendar se nikoli niso odlepili na večjo razliko, saj so se nasprotniki vedno znova približali. Za to je imel največ zaslug Boštjan Zorko, medtem ko je bil pri domačinih najbolj učinkovit Mario Stiplošek. Zadnji nalet domačinov v začetku zadnje četrtine gostje več niso uspeli izničiti in ŠD Kozje je zabeležila prvo zmago v sezoni.

Rezultati 1. kola – VLK »KEMOPLAST« Kozjansko – 1. 12. 2023 v Kozjem

ŠD ZEČE : DREN LESIČNO 71:63

(Trupaj 37, Štruc 20 / Verhovšek 28, Lipnik 18)

ŠD KOZJE : CEŠTROMAR 67:59

(Stiplošek 25, Ceraj 11 / Zorko 30, Gračnar 9)