Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V torek dan brezplačne odvetniške pravne pomoči, zaželene pravočasne prijave


Slovenske odvetnice in odvetniki tudi letos pripravljajo dan odvetniške pravne pomoči pro bono. Izpeljali ga bodo v torek, 19. decembra. Brezplačno pravno pomoč bodo nudili v odvetniških pisarnah, preko telekomunikacijskih in videokonferenčnih povezav, v Celju, Kopru, Ljubljani in Novi Gorici pa tudi na sedežih občin.

Odvetniška zbornica Slovenije z dnevom odvetniške pravne pomoči pro bono obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica. Namenjen je predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči.

V letošnji akciji, ki bo 13. doslej, bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev. Zaradi letošnjih katastrofalnih poplav, ki so jih doživeli na območju Slovenije bo poudarek na pravni pomoči prizadetim v poplavah.

Pri OZS so ob tem zapisali, da lahko odvetniki ljudem, ki že imajo pooblaščence, vendar želijo brezplačno preverjati njihovo delo ali pa se izkaže, da zgolj preverjajo odgovore na svoja vprašanja pri več odvetnikih, pravno pomoč v okviru te akcije tudi odklonijo.

Zaradi večje učinkovitosti priporočajo, da zainteresirani z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk.

Posameznikom pa se ni potrebno predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v prostore mestne hiše v Kopru, Celju, Kopru, Ljubljani ali Novi Gorici. V Celju bo pomoč na voljo med 9. in 16. uro, in sicer v sejni sobi pod dvoranami Narodnega doma, Trg Celjskih knezov 9.

Več informacij o sodelujočih odvetnikih, lokacijah in načinu izvedbe je objavljenih na spletni strani zbornice www.odv-zb.si.

Na našem območju bodo brezplačno pomoč nudili naslednji: Andrej Hostnik (Šentjur), Iva Inkret Markovinovič (Rogaška Slatina) in Jernej Kočevar (Šmarje pri Jelšah).