Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Dobju mednarodno aktivni


Predpretekli teden so se učenci predmetne stopnje na Osnovni šoli Dobje spletno povezali z vrstniki s Češke. Razpravljali so o navadah preživljanja božično-novoletnih praznikov in si izmenjali recepte za peko tradicionalnih piškotov.

Češki piškoti; foto: OŠD

Učenci so se po zaključenem videokonferenčnem srečanju še isti dan preizkusili v peki tradicionalnih čeških piškotov. Tako so iz prve roke izkusili sladkosti mednarodnega medvrstniškega sodelovanja.

Na OŠ Dobje so mednarodno popotovanje v letošnjem šolskem letu pričeli z Evropskim dnem
jezikov. Učenci so v okviru razširjenega programa spoznali dve državi, in sicer Poljsko ter
Češko, saj se ravno tam nahajajo letošnje šole gostiteljice.

Foto: OŠD

V okviru Erasmus dni so se videokonferenčno povezali s poljskimi učenci. Istočasno pa so na šoli gostili tudi pet učiteljev s Portugalske, ki so se udeležili senčenja na delovnem mestu in spremljali pouk. Z zanimanjem so opazovali na učenca osredinjen pouk po načelu formativnega spremljanja, podprt s spletnimi orodji, vključno z digitalnim zvezkom.

Foto: OŠ Dobje

Konec meseca oktobra se je, po pripravljalnem obisku ravnateljice in koordinatorice, sedem
njihovih učencev in dve učiteljici udeležilo skupinske mobilnosti v Osnovni šoli v Brzeźnici, v bližini Krakova na Poljskem. Učenci so tekom celotnega tedna prisostvovali pri pouku, ki je potekal v šoli in tudi zunaj nje, z uporabo pametnih naprav in sodelovalnim učenjem. Z vrstniki s Poljske in z učiteljicama so spoznavali poljsko kulturo in hrano ter si ogledali mnoge zgodovinsko-kulturne znamenitosti. Pogovor z vrstniki je potekal v angleščini, naučili pa so se tudi marsikatero poljsko besedo. Prosti čas so izkoristili za plavanje, sprehode ter druženje brez ekranov.

Foto: OŠD

V mesecu novembru so na Osnovni šoli Dobje gostili kar devet učiteljev s Poljske, Hrvaške in iz Španije. Tudi tokrat so se vsi gostujoči udeležili senčenja na delovnem mestu in opazovali
pouk. Gostje so na prazničnem koncertu tudi zapeli skupaj z otroškim in mladinskim pevskim zborom Osnovne šole Dobje kar v petih jezikih.