Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčani pokorili Krko, Podčetrtani malo prekratki


Sinoči so bili tekmovalni dejavni košarkarji iz dveh ekip našega območja. Rogaška je dva dni po visokem domačem porazu z Ilirijo popravila vtis z zmago nad ABA-ligašem Krko. Podčetrtani so v tekmi napadalno razpoloženih ekipo potegnili kratko z zasedbo iz Škofje Loke.

Novomeščani so začeli odločneje in v prvi četrtini vodili za 8 točk, a je domača posadka, v kateri ni sodeloval David Kralj, kmalu ujela priključek. Domači so bili v prvem razpoloženi pri metu z razdalje, saj so v prvih 20 minutah zadeli 7 trojk. Gostje so v tem delu igre izvajali veliko več prostih metov kot domači, razmerje je bilo namreč 2:13. Razen dela tretje četrtine je Rogaška v drugem polčasu vseskozi rahlo vodila. Ob koncu 38. minute se je domača prednost s trojko kapetana Patrika Tabaka povišala na 82:74, kar je bila najvišja prednost domačih. Dolenjci so minuto pred koncem z dvema trojkama prišli na dve točki zaostanka. Po domači minuti odmora je ob koncu napada iz prodora zadel Tabak, ki je ob dvojnem dvojčku v statistiko vpisal še 7 podaj, njegov koš pa se je izkazal za zadnjega na tekmi.

Rogaška : Krka 84:80 (20:21, 20:17, 25:22, 19:20)
Session 19, Sikiraš 17 (10 skokov), Tabak 15 (10 skokov), Čebular 11, …

Ducat kilometrov nižje ob Sotli so tekmo bolje začeli gostje z Gorenjske, ki so v prvi četrtini največ vodili za 8 točk. S košem najbolj učinkovitega domačega igralca Sima Atanackovića so Podčetrtani v 13. minuti povedli in se v 18. minuti uspeli oddaljiti na 8 točk. S serijo 11 točk so polčas dobili gostje. V tretjem kvartalu so najprej imeli rahlo pobudo gostje, največ vodili za 5, v 29. minuti pa so termalci vodili za 3. V 34. minuti so domači s trojko Jureta Pelka povedli za 7, a so gostje tri minute kasneje prešli v novo vodstvo. Termalci so v predzadnji minuti preko Aleksandra Stoimenova zadnjič povedli, v končnici pa so bili bolj prisebni gostje, ki imajo v tej sezoni v svoji vrsti dva Američana in izkušena prvoligaška kalibra Mateja Rojca in Sinišo Bilića, ta kvartet pa je tudi zaslužen za visok položaj ekipe na lestvici.

Terme Olimia Podčetrtek : LTH Castings 88:91 (21:25, 25:24, 26:24, 16:18)
Atanacković 30, Livadić 15, Pelko 13, Škorjanc 12, Stoimenov 12, …

Standings provided by Sofascore

V petek bo v Šentjurju ob 19. uri lokalni derbi s Podčetrtani. V soboto bo ob 13. uri Rogaška začela gostujočo tekmo v Škofji Loki.