Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčan, o katerem pišejo srbski mediji


Ni veliko ljudi iz naših krajev, o katerih pišejo mediji v tujini. Poleg Danice Zorin Mijošek, lastnice Kozmetike Afrodita, ta čast največkrat pripade ljudskemu umetniku Naniju Poljancu oz. Aleksandru Jurkoviču.

Danes so na spletnih straneh Politike, ki velja za enega uglednejših medijev v Srbiji, objavili prispevek o njegovem letošnjem osrednjem projektu, ko je obeleževal 35-letnico ustvarjanja.

Po izjemno natrpanem sporedu Kunstfestivala, ko je konec oktobra v 11 dneh izpeljal 35 različnih programov, je v pogovoru priznal, da je nekoliko utrujen. Zadnja leta veliko sodeluje z umetniki iz Beograda, nekdanje glavno mesto skupne države pa je obiskal že 108-krat. Samo v sklopu 35-letnice je v mesto vrelcev prišlo 28 umetnikov iz mesta, ki je po cesti oddaljeno 478 kilometrov. Festival se je zaradi tega dogajal tudi pod geslom: Rogaška Slatina – Beograd – Vesolje.

Med večjimi dosežki Festivala ljubezni do umetnosti, kot je bil njegov podnaslov, je tudi monografija “Čuvajte mi Jugoslaviju”, ki govori o spomenikih dinastiji Karađorđevićev v Sloveniji, kjer je kot soavtor združil moči s Petrom Mikšo in Ivanom Smiljanićem.

Dodajmo, da je v Rogaško Slatino v zadnjem obdobju privabil novinarje, ki so se razpisali o ponudbi naših krajev, kakor tudi o njegovem delu in s tem ogromno storil za skupno prepoznavnost.