Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani dobili dramatičen derbi z Rogaško


Po seriji treh porazov s Podčetrtani so Šentjurčani prejšnji teden nakazali dvig forme z visoko zmago s Polzelani, sinoči pa so v Hruševcu gostili ekipo Rogaške. S preobratom v zadnji četrtini jim je uspelo vknjižiti sladko zmago.

Po uvodni prednosti gostov z 1:5, je Šentjurju uspela serija 8 točk. Slatinčani so v 7. minuti še enkrat povedli, do konca prvega kvartala pa so si domači nabrali 7 točk prednosti. Po nekaj izenačenjih v drugi četrtini je Rogaška v 18. minuti povedla za 5, ob polčasu pa so gostje vodili za 4.

Poteza prvega polčasa je uspela Nejcu Zupanu:

V 28. minuti je prednost gostov narasla na 16 (57:73). Rezultat tretje četrtine je s trojko postavil Slatinčan v šentjurskem dresu, Nick Čevizović, ki je zadel za 66:75. Šentjur je v zadnjem delu kmalu prišel še bližje, dvakrat je zaostanek znižal na 3, a so Slatinčani uspeli zaustaviti domači nalet. V 36. minuti je njihova prednost znašala 7 točk, takrat pa je z igrišča zaradi petih osebnih napak moral oditi center Njegoš Sikiraš, ki je v prvem polčasu poskrbel za atraktivno zabijanje:

V predzadnji minuti je Čevizović z novo trojko znižal na 88:89 in povsem odprl tekmo. Minuto pred koncem je Nejc Zupan s trojko izenačil na 91, Marko Jurić pa je domače po dolgem času popeljal v vodstvo za koš. David Kralj je na drugi strani izenačil iz prostih metov na 93. Jurić je po minuti odmora zadel iz prodora, na drugi strani pa Kralj ni zadel zaključnega meta za tri.

Obe ekipi sta bili napadalno razpoloženi, saj sta zadeli po 12 trojk in imeli dober izkoristek meta z vseh položajev.

Šentjur : Rogaška 95:93 (23:16, 17:28, 26:31, 29:18)
Zupan 28, Jurič 17, Belko in Durnik 11, …; Kralj 23, Sikiraš in Tabak 16, Session 15, …

Standings provided by Sofascore