Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 4. 12. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PROMETNE NESREČE

Dne 28. novembra so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na območju Šmarja pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljal z vozišča ter pristal na strehi. Zoper voznika je bil izpisan plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

29. novembra so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Mestìnju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prometne nesreče na prehodu za pešce, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v peško, ki je prečkala cesto čez prehod za pešce. Peška je bila odpeljana z reševalnim vozilom v Splošno bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobila lahke telesne poškodbe. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila vozil pod vplivom alkohola. Zaradi kršitev mu je bil izdan plačilni nalog.

Dne 2. decembra so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na območju Mestinja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo med dvema voziloma, in sicer zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

SPLETNA GOLJUFIJA

30. novembra so bili policisti obveščeni o spletni goljufiji. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanec preko spletnega oglasnika naročil tablični računalnik. Prodajalec ga je z lažnim prikazovanjem spravil v zmoto, saj mu je posredoval spletno povezavo do lažne strani in ga oškodoval za 260 evrov. Policisti v zvezi s kaznivim dejanjem še zbirajo informacije.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

27. novembra so bili policisti obveščeni o poškodovanju osebnega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval lak na osebnem vozilu. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja bo obveščeno pristojno državno tožilstvo

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Dne 27. novembra so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v občini Bistrica ob Sotli. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je bilo vlomljeno skozi vhodna vrata, nakar je storilec iz notranjosti hiše odtujil in si protipravno prilastil denar. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

2. decembra so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Lesičnega. Ugotovljeno je bilo, da je bilo vlomljeno skozi terasna vrata, nakar je storilec iz notranjosti odtujil in si protipravno prilastil več različnih stvari. Policisti v zvezi s kaznivim dejanjem še zbirajo informacije.

POŽAR  

Prav tako 2. decembra so bili policisti obveščeni o požaru na vikendu na območju Podčetrtka. Po opravljenem ogledu kraja in zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi napake na dimniku kamina. Tuja krivda je bila izključena. Po zaključku preiskave bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

POVOŽENJE DIVJADI IN ODSTOPI OD OGLEDOV

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v treh primerih obveščeni o povoženju divjadi ter v dveh o povoženju psa.