Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 18. 12. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

NEDOVOLJEN PRESTOP DRŽAVNE MEJE

Dne 12. 12. so policisti na območju občine Bistrice ob Sotli pri nedovoljenem prestopu državne meje zalotili pet državljanov Rusije. Osebe so bile po obravnavi nameščene v Centru za tujce.

PROMETNE NESREČE

Dne 13. 12. so bili policisti obveščeni o prometni nezgodi na območju občine Podčetrtek. Ugotovljeno je bilo, da je do nje prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Istega dne so policisti, prav tako na območju občine Podčetrtek, obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika, ki se je vključeval v javni promet. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

13. 12. so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju občine Kozje. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem v objekt vlomil skozi vhodna vrata in odtujil več kosov zlatnine. V zvezi s kaznivim dejanjem še zbirajo obvestila.

ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA

14. 12. so policisti obravnavali sum zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z računa oškodovanke, ki ga uporablja za spletne nakupe, opravil več nepooblaščenih transakcij. Za storilcem še poizvedujejo.

POŽAR

Dne 15. 12. so bili policisti obveščeni o požaru na stanovanjski hiši na območju občine Kozje. Požar so pogasili gasilci okoliških prostovoljnih gasilskih društev. Na kraju je bila tuja krivda izključena, o dogodku pa je bilo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

VLOM V VOZILO

Istega dne so bili policisti obveščeni, da je na območju občine Kozje prišlo do vloma v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je je neznani storilec v času, ko je bil oškodovanec na praznovanju, pristopil do parkiranega osebnega avtomobila in iz njega odtujil denarnici in torbico z vsebino. Za storilci še poizvedujejo.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Dne 17. 12. so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javni prireditvi, ki je potekala na območju občine Podčetrtek. Na kraju so ugotovili, da kršitelj ni upošteval odredb varnostnika in ga poskušal tudi fizično napasti. Zoper kršitelja je bil uveden prekrškovni postopek.