Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Napet lokalni derbi pripadel Podčetrtanom


Na tekmi 12. kroga državnega košarkarskega prvenstva sta se na lokalnem derbiju udarila Rogaška in Podčetrtek. V izredno izenačenem in napetem dvoboju so se zmage razveselili gostje iz Podčetrtka, ki so zabeležili četrto zaporedno zmago proti tekmecu iz Kozjansko-Obsoteljskega.

Rogaška : Terme Olimia Podčetrtek 89:92 (23:25, 29:27, 22:18, 15:22)

Rogaška: Sikiraš 26, Session 15, Čebular 11, Tabak 10, Kralj 9, Močnik 8, Jugovac 6, Božak 2, Kotnik 2
Podčetrtek: Atanacković 20, Struger 20, Pelko 14, Bratož 10, Livadić 10, Stoimenov 7, Pajk 6, Švigelj 5

Domači košarkarji so nekoliko bolje odprli obračun, gostujoči voz pa je naprej vlekel predvsem Igor Struger. Kljub dobrem uvodu Rogaške pa je na koncu prva četrtina pripadla Podčetrtku (23:25).

V domačem taboru se je nato razigral Njegoš Sikiraš, kar je Slatinčane privedlo do njihove najvišje prednosti (48:39), ki pa so jo gostje do polčasa izničili. Moštvi sta na odmor odšli povsem poravnani (52:52).

Prav 24-letni Bošnjak je sijajno odprl tretjo četrtino, v kateri se je Rogaška znova nekoliko odlepila svojemu nasprotniku, a ponovno le za kratek čas. Slatinčani so tako v zadnji del tekme vstopili s štirimi točkami prednosti (74:70).

Košarkarji Rogaške so bili večji del tekme v vodstvu, toda obračun, ki je bil izredno izenačen v vseh pogledih, se je v zadnji minuti prevesil v korist Podčetrtka. Varovanci Davorja Brečka so po treh zmagah nad Šentjurčani z 89:92 slavili še v Rogaški Slatini.

Foto: KK Podčetrtek/Facebook

Izjavi obeh trenerjev po tekmi:

Rogaška bo do konca leta odigrala še dve tekmi. V sredo sledi povratni obračun pokalnega tekmovanja proti Vojniku in nato še v soboto ligaški dvoboj s Šentjurjem. Podčetrtek pa bo naslednji torek gostil Šenčur.

Lestvico zagotavlja Sofascore