Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Čarobnost praznikov na Aninem večeru


Minuli petek je bil na Prevorju decembrski Anin večer, kjer so gostje Ljudske pevke s Ponikve pri Žalcu s svojo sceno in zanimivim nastopom pričarale pravo praznično vzdušje. Oder so okrasile s številnimi barvno usklajenimi lučkami, prižgale svečke in z izjemno energijo na odru popolnoma očarale gledalce.

Ljudske pevke s Ponikve; foto: KDP

Ljudske pevke s Ponikve so sekcija njihovega Turističnega društva in delujejo že 25 let.
Ohranjajo pesem, stare ljudske običaje ter drugo dragoceno izročilo in to prenašajo na mlajše
rodove, da ne tone v pozabo. Hkrati pa dajejo današnjemu hitremu tempu življenja duhovno
globino, podoživljanje preteklih časov in modrost starejših.

Zaključna kulisa; foto: KDP

Kot je zapisala Marija Frece Perc iz Kulturnega društva Prevorje so na samo njihov način zapele številne znane in nekatere nam manj znane ljudske, pa tudi nekaj njihovih avtorskih pesmi, jih povezovale s priložnostnimi hudomušnimi skeči in izbranimi šalami iz vsakdanjega življenja. Na ta način so ustvarile sproščeno veselo in zabavno razpoloženje, saj so z njimi peli vsi prisotni in je pesem prevzela vsa srca. Za konec smo ugasnili luči in v soju sveč in mobilnih lučk skupaj zapeli praznično pesem Toneta Rusa Božični večer.

Iz Kulturnega društva Prevorje so posredovali še novoletno voščilo in vsem zaželeli same preproste stvari kot so poleg zdravja, kruh, dobrota, toplina doma, ljubezen, sprejetost, sočutnost, prijateljstvo, spoštovanje in zaupanje ter veliko prijetnega druženja.