Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Božično-novoletni bazar na osnovni šoli v Ponikvi letos poln ustvarjalnosti


Na Osnovni šoli Blaža Kocena v Ponikvi so, tako kot vsako leto, izvedli predpraznično tržnico, ki so jo že tradicionalno poimenovali “Božično-novoletni bazar”.

Prireditev so pričeli s prazničnim kulturnim programom, ki ga je povezoval devetošolec Rene, s svojimi nastopi pa so mnogo obiskovalcev zabavali plesoči učenci iz 5.a, male pevske zvezdice iz obeh prvih razredov, ki so zapele kar v angleškem jeziku, učenci izbirnega predmeta Ansambelska igra, Šolski bend ter Mladinski pevski zbor, ki ne manjka na nobeni prireditvi.

Nastop osnovnošolcev; vir foto: OŠ Blaža Kocena Ponikva

Ravnateljica Andreja Ocvirk je v svojem govoru pohvalila vse sodelujoče, ki so s svojimi ustvarjalnimi mislimi pripravili različne izdelke, ki so jih tisti dan ponujali na bazarju. Posebno pohvalo je namenila staršem učencev, ki so zopet pripravili bogato stojnico z domačimi izdelki. Izkupiček iz njihove stojnice bo v celoti namenjen Šolskemu skladu.

Učenci pa se niso izkazali samo v ustvarjanju, temveč tudi v spretnem trgovanju in prodaji njihovih izdelkov. Dvajsetodstotni delež denarja, ki so ga mladi trgovci po koncu dogodka z veseljem prešteli, bo namenjen za Šolski sklad, ostalih 80 % pa bodo porabili za zaključne ekskurzije in druge dejavnosti.

Po dogodku, ki ga je letos obiskalo rekordno število obiskovalcev, so na spletni strani šole zapisali še naslednje: “Božično-novoletni bazar je tudi tokrat žarel predvsem zato, ker je svojo dobroto in ustvarjalnost združilo toliko malih in velikih rok. Roke, ki ti dajo vedeti, da nisi sam. To pa se popolnoma ujema z zaključno mislijo, ki jo je na zaključku prireditve povedala ravnateljica, da so bistvene stvari v življenju vedno zastonj.

Razne dobrote; vir foto: OŠ Blaža Kocena Ponikva