Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Božičkovanje po šmarsko 2023: Prihod Božička pospremilo bogato kulturno dogajanje


Preteklo soboto se je na ploščadi pred šmarskim kulturnim domom odvilo Božičkovanje po Šmarsko, kjer je ob bogatem kulturnem programu otroke razveselil Božiček.

Dogodek se je pričel ob deseti uri dopoldan, ko se je pred polno dvorano v kulturnem domu odvila otroška matineja, nato pa je sledil prihod božička. Tega so pospremili nastop okteta šestošolk in dva nastopa otrok iz Vrtca Šmarje pri Jelšah, natančneje podružnic Šentvid in Zibika. Vsi željni fotografije so se lahko z Božičkom slikali, ta pa je otrokom razdelil tudi sladko presenečenje.

Dogajanje je obogatila pestra ponudba tržničarjev, ki so prodajali lokalne dobrote in izdelke, člani Društva Legende pa so pripravili še razne igre in darila za otroke. Za prazne trebuščke je poskrbela gostinska ponudba hrane in pijače.

Dogodek so organizirali Mladinski kulturni klub Netek, Knjižnica Šmarje pri Jelšah, Društvo Legende in Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah.
Foto: Žiga Lah Koštomaj

Po dogodku smo se pogovarjali z Gregorjem Krajncem, direktorjem šmarskega Zavoda za turizem, šport in mladino. Kot nam je pojasnil, so zelo zadovoljni z obiskom vseh dogodkov, ki so jih v Šmarju pripravili decembra. Ob tem je dodal naslednje: “Smo res zelo zadovoljni z odzivom. Veseli me, da če že nekaj delamo, da se potem domačini res odzovejo in pridejo.

S tem je za nami zadnja letošnja večja prireditev v kraju pod organizacijo zavoda. Ob tem že vabijo na prvi večji dogodek, ki bo tradicionalno pustovanje. To se bo odvijalo na pustno soboto, povorka osnovne šole in vrtca pa še na pustni torek.

Foto: Žiga Lah Koštomaj