Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem odigrali mednarodni badminton turnir, mladi domačin do zmage


V nedeljo je bil v Kozjem v organizaciji Tenis kluba Kozje in v sodelovanju z IBS trade d.o.o. potekal Yonex Kozje amater in senior Open turnir v badmintonu, ki je štel za slovensko seniorsko badmintonsko ligo in hkrati za Yonex ligo Kozjansko.

Utrinek s turnirja; foto: TKK

Kot je zapisal Roman Gradišek se je tekmovanja v Večnamenskem centru Kozje udeležilo 31 tekmovalcev od katerih jih je sedem prišlo tudi iz sosednje Hrvaške. Tekmovalo se je v sedmih različnih kategorijah.

Med amaterji do 35 let je velik uspeh dosegel mladi tekmovalec Tenis kluba Kozje, Florijan Kiderič, ki je zabeležil svojo prvo zmago na podobnem turnirju. Zelo uspešen je bil še en mladi domačin, Lan Mesec, ki je osvojil tretje mesto.

Najboljši v kategoriji med 35 in 50 let; foto: TKK

Med veterani nad 35 let je zmaga odšla na Hrvaško, zmagal je Antonio Lovrić član Badmintonskega kluba Tigar Zagreb. Tudi tu je odlično nastopil še en domačin, Blaž Hartl, ki je osvojil tretje mesto. Med veterani nad 50 let je zmagal član BK Celje, Sebastjan Hajnšek.

V konkurenci dvojic do 35 let je zmagala dvojica Toni Hotko in Mihael Škof Vrabec iz BK Pišece, dvojica Darko Duralija (BK Ljubljana) in Janez Vtič (BK Celje) pa je zmagala tako v konkurenci nad 35, kot tudi nad 50 let.

Pri mešanih dvojicah so na stopničke prišli gostje s Hrvaške; foto: TKK

V konkurenci mešanih dvojic so prva tri mesta osvojile dvojice iz Hrvaške, zmagovalca pa sta postala Tihana Radojković (BK Concordia Zagreb) in Antonio Lovrić.

Naslednji krog Slovenske seniorske lige bo 27. januarja v Celju, v Kozjem pa bosta na sporedu še dva turnirja, najprej bo 1. aprila tradicionalni 3. Velikonočni Kozje Open, 15. junija pa bo v Kozjem še Dan slovenskega badmintona ko bo potekal tudi finalni turnir seniorske lige.