Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Dobju s prenovljenim kulturnim srcem kraja in željo po varni pešpoti


V Dobju so se v pred tednom dni veselili odprtja prenovljene dvorane tamkajšnjega kulturnega doma. Stavba sicer datira v leto 1984, ko so jo po pol ducata let prizadevanj odprli kot novogradnjo.

Harmonikarji Kulturnega društva Dobje; foto: KD Dobje

Pred nekaj leti so stavbo obnovili navzven, sedaj pa je prenovo dočakala tudi notranjost. Za obnovo so se s projektom Kulturno srce Dobja prijavili na razpis Lokalne akcijske skupine od Pohorja do Bohorja in pridobili 60 evrskih tisočakov nepovratnih sredstev, skupna vrednost del pa je znašala dvakratnik te vsote.

V kulturnem programu so nastopili učenci Osnovne šole Dobje, Teja Leskovšek, harmonikarji Kulturnega društva Dobje ter Ansambel Pik.

V Dobju priprave na gradnjo pešpoti

V Dobju si želijo ob glavni cesti, ki povezuje Šentjur in Planino pri Sevnici, ter od Jezerc pa do odcepa za Jurklošter preči njihovo občino, vzpostaviti varno pešpot.

Tako so konec prejšnjega meseca na seji delovne skupine za projekt Gradnja pešpoti v Dobju za predsednika izbrali Janeza Leskovška in se seznanili s potrebnimi aktivnostmi, kakor tudi s pozivom civilne iniciative. Naslednji koraki vključujejo terenski ogled nevarnih odsekov ceste in obveščanje občanov o pripravah na izgradnjo pešpoti. Prav tako bodo k sodelovanju povabili predstavniki Direkcije za ceste in Agencije Republike Slovenije za okolje.