Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčani do zanesljive zmage, Šentjurčani kljub porazu napredovali


Košarkarji Rogaške v pokalnem tekmovanju gostili Žoltaste Trote, Šentjurčani pa so na Ponikvi odigrali povratno tekmo s Polzelo. Slatinčani so prišli do zanesljive zmage, košarkarji Šentjurja pa so tokrat klonili proti Polzelanom, a vseeno napredovali med najboljšo dvanajsterico.

Rogaška : Žoltasti Troti 88:67 (27:15, 23:21, 14:16, 24:15)

Rogaška: Kotnik 26, Session 18, Močnik 14, Jugovac 11, Čebular 6, Voh 5, Colnarič in Tabak 4

Rogaška je proti drugoligašu iz Novega mesta prišla do pričakovane visoke zmage. Trener Dragiša Drobnjak je nekaj počitka namenil Sikirašu, Kralju in Božaku, več priložnosti pa so dobili mlajši košarkarji. Tokrat sta bila strelsko najbolj razpoložena Tine Kotnik in Jordan Alexander Session.

Slatinčani so si priigrali zajetno prednost pred povratnim dvobojem, ki bo v sredo v Novem mestu. Še prej pa jih v državnem prvenstvu čaka sobotno srečanje, ko v Rogaško Slatino prihaja Triglav iz Kranja.

Šentjur : Hopsi Polzela 91:102 (27:25, 27:22, 14:31, 23:24)

Šentjur: Kakar 19, Jurič 18, Zupan in Čevizović 13, Iyiola in Durnik 9, Sebič 6, Benić 4

Šentjurčani so si na prvi tekmi priigrali prednost 17 točk, ki pa bi jo na povratnem dvoboju po nekoliko slabše odigrani tretji četrtini skoraj zapravili. Vendarle pa so si na račun 14 zadetih metov z razdalje uspeli priboriti napredovanje, v katerem sta največ točk prispevala Jacob Lawrence Kakar in Marko Jurič.

Varovance Petra Markovinoviča že v petek čaka nova tekma, ko bodo gostovali v Škofji Loki pri ekipi LTH Castings, v pokalnem tekmovanju pa jim je žreb za naslednji krog namenil Podčetrtek.

V nadaljevanju pokalnega tekmovanja se bodo v četrtek, 30. novembra, Šentjurčani pomerili s Podčetrtani, povratna tekma pa bo dva tedna kasneje.