Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šahisti odigrali predzadnji turnir, zmaga ostala v Kozjem


Včeraj se je v Večnamenskem centru Kozje odvil 8. letošnji turnir šahovskega cikla za Pokal Kozjega 2023. Predzadnjega letošnjega turnirja se je udeležilo 16 igralcev, ki so se, tako kot je to že običaj, pomerili v sedmih krogih pospešenega šaha.

Bor Gradišek; foto: ŠZK

Kot poroča Roman Gradišek se je prve letošnje zmage s razveselil lanskoletni skupni zmagovalec Bor Gradišek iz Celjskega ŠK, ki je zbral 5,5 točk. Pol točke manj je zbral Kristjan Kodrič Plevnik (ŠK Triglav Krško) na drugem mestu, tretji pa je bil Primož Kranjec iz Sevnice, ki je na tretjem mestu zbral štiri točke in pol. Bor in Kristjan sta bila seveda najboljša tudi v konkurenci mladincev do 15 let, kjer je bil tretji Sani Rolando Zupanc iz Rogaška Slatine.

V skupnem seštevku se je tistim, ki so se udeležili vseh osmih dosedanjih turnirjev, zbrisal najslabši rezultat. V končni seštevek bo namreč štelo sedem najboljših rezultatov na devetih turnirjih. Skupaj še naprej prepričljivo vodi tokrat četrtouvrščeni Ivan Sušin, ki je ohranil 36 točk prednosti pred Primožem in Kristjanom, ki si delita drugo mesto. V mesecu decembru bo na sporedu še zadnji turnir za Pokal Kozjega 2023, po katerem se bodo podelili pokali najboljšim v absolutni konkurenci in konkurenci mladincev.

Vrstni red 8. turnirja:

  1. Bor Gradišek, Celjski ŠK – 5,5 točk
  2. Kristjan Kodrič Plevnik, ŠK Triglav Krško – 5
  3. Primož Kranjec, Sevnica – 4,5
  4. Ivan Sušin, ŠK Brežice – 4,5
  5. Miha Grumerec, ŠK Brežice – 4

Skupni vrstni red po 8. turnirju:

  1. Ivan Sušin ŠK Brežice – 332 točk
  2. Kristjan Kodrič Plevnik ŠK Triglav Krško – 296
  3. Primož Kranjec Sevnica  – 296
  4. Toni Kranjec Sevnica  – 276
  5. Bor Gradišek Celjski ŠK – 224