Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S pohodom in ogledom letališča do popestritve osnovnošolskega izobraževanja


V času osnovnošolskega izobraževanja šole za otroke marsikdaj pripravijo raznolike obšolske aktivnosti, da še dodatno popestrijo proces izobraževanja. Nič drugače ni na Osnovni šoli Kozje, kjer so se pred kratkim odpravili na letališče in se udeležili pohoda.

Na sobotno dopoldne konec oktobra so se učenci in delavci šole skupaj s Planinskim društvom Atomske toplice Podčetrtek ter starši in krajani občine Kozje odpravili po šolski poti Jožeta Planinca, nekdanjega župana tamkajšnje občine, ki je umrl predlani. Sodelujoči so se sprehodili po trasi Kozje – Gorjane in nazaj, mlajši šolarji pa so na pohod odšli v smeri Zdol. Pohod je imel tudi dobrodelno noto, saj so se med pohodom zbirala sredstva za šolski sklad OŠ Kozje, s katerimi bodo lahko znižali ceno šole v naravi.

Učenci 1. in 2. razreda pa so se prav tako zapeljali do Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, kjer so si ogledali največje in najprometnejše letališče v naši državi. Opazovali so polet letala, se sprehodili skozi potniški terminal in varnostno kontrolo, od bližje pa so si ogledali tudi letalo in reševalno službo.

Fotografija s pohoda; vir foto: FB/OŠ Kozje
Vir foto: FB/OŠ Kozje