Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška presenetila pri neporaženi zasedbi


Košarkarji Rogaške so sinoči prišli do zmage na gostovanju pri dotlej neporaženi ekipi. To jim je uspelo v Domžalah, kjer ekipo vodi Damjan Novaković.

Slatinčani so začeli obetavno in v prvi četrtini vodili za 8 točk, a sta bili ekipi po 10 minutah praktično skupaj. Gostitelji so v prvem delu druge četrtine dvakrat povedli za 4, a je zasedba Dragiše Drobnjaka, ki je dan pred tekmo slavil rojstni dan, znova povedla, vodila največ za 6 in na glavni odmor odšla z s 34:38. Helios je v drugem polčasu veliko energije vložil v lov za izničenje zaostanka. V 25. minuti so domači uspeli povesti, v 29. minuti pa so vodili že za 8. Slatinčani so se hitro vrnili in s trojko Vala Jugovca takoj na začetku zadnje četrtine izenačili. Moštvi sta se nato nekaj časa izmenjevali v vodstvu. V končnici so bili uspešnejši igralci Rogaške, ki jim ni mogel pomagati poškodovani Patrik Tabak, in to kljub številnim zgrešenim prostim metom. Svoje so dodale tudi izgubljene žoge, ki so jih domači na celotnem srečanju zapravili 19.

Dragiša Drobnjak, trener Rogaške: “Čestitam svojim igralcem. Še vedno je ogromno stvari, ki jih moramo popraviti, ampak zadovoljen sem, da se tega zavedajo tudi fantje in da iz tedna v teden rastemo kot ekipa. Ta zmaga je velika nagrada za naše delo od začetka sezone.”

Kansai Helios Domžale : Rogaška 74:80 (16:17, 18:21, 25:18, 15:24)

Mahkovic 17, Barič in West 13, …; Kralj in Session 19, Sikiraš 17 (11 skokov), …

Standings provided by Sofascore

 

Nocoj bo v okviru pokalnega tekmovanja Šentjur gostoval pri Hopsih (18h), Podčetrtani pa v Slovenskih Konjicah (19h). Rogaška bo prihodnji teden gostovala pri novomeških Trotih.

V četrtek bo Rogaška v okviru državnega prvenstva gostila Krko (19h). V soboto bo Šentjur gostoval pri Iliriji (13h, Tivoli). Podčetrtani bodo v ponedeljek ob 18h igrali domačo tekmo s Hopsi. Zaradi napovedane stavke sodnikov so tekme sicer pod vprašajem.