Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Revija cerkvenih pevskih zborov v Šmarju (foto, video): kdor poje, dvakrat moli


Župnijski pevski zbori so odraz živega cerkvenega občestva, morda bolj kot vse drugo, vsaj ko gre za angažiranost odraslih župljanov. Enajst zborov dekanije Kozje – Rogatec – Šmarje pri Jelšah, ki sicer združuje 31 župnij, se je zbralo v župnijski cerkvi Marije Vnebovzete v Šmarju pri Jelšah na reviji pevskih zborov.

V polni cerkvi so zapeli zbori: Kalobje, Kostrivnica, Kristan vrh, Sladka Gora, Šentjur, Šentvid pri Grobelnem, sv. Florjan, Olimje, Ponikva, Podčetrtek in tudi gostiteljske župnije, Šmarje pri jelšah.

Pred začetkom revije je zbrane zbore in poslušalce nagovoril šmarski župnik in dekan, Damjan Ratajc in citiral psalm 96 s programskega lista: »Pojte Gospodu novo pesem, pojte Gospodu, vsa zemlja!« Da ne bi nikdar pozabili, da pojemo predvsem Bogu v slavo.

Vsak zbor je nastopil z dvema pesmima. Rdeča nit vseh nastopov so bile pesmi, posvečene Mariji.

Po čudovitem glasbenem večeru so se pevci vseh zborov še družili pred cerkvijo ob prigrizkih, čaju in rujni kapljici.

Oglejte si fotogalerijo z dogodka, ki jo je posnel Damjan Kejžar, pod njo nastop domačega zbora župnije Marije Vnebovzete Šmarje. Prav vse nastope pa si lahko ogledate po zaslugi Jožeta Hrupa na njegovem Facebook profilu (povsem spodaj)

Vsi nastopi na spodnji povezavi: