Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 6. 11. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PROMETNA NESREČA – PADEC Z INVALIDSKIM VOZIČKOM

Dne 30. 10. so bili policisti obveščeni o prevrnitvi starejšega moškega z  električnim invalidskim triciklom pred zdravstvenim domom v Šmarju pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je starejši moški z električnim triciklom za invalide vozil po pločniku in se prevrnil na  cesto ter se huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je ostal na zdravljenju.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

1. 11. so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v občini  Podčetrtek. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je bilo vlomljeno skozi okno, nakar je storilec iz notranjosti hiše odtujil in si protipravno prilastil različne predmete. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA ODREJENO PRIDRŽANJE

Istega dne so policisti v cestnem prometu ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki mu je elektronski alkotest pokazal preveliko vsebnost alkohola v litru izdihanega zraka. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Kršitelj je bil do streznitve pridržan. Kako bo z njegovo nadaljnjo vožnjo, bo odločalo sodišče.

ŽALILA JO JE

2. 11. so policisti posredovali v sporu med občankama v Šmarju pri Jelšah. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

Dne 4. 11. so bili policisti obveščeni o poškodovanju osebnega vozila, ki je bilo parkirano pri športni dvorani v Podčetrtku. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja bo obveščeno pristojno državno tožilstvo

POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO

5. 11. so bili policisti obveščeni o poskusu vlomu v osebni avtomobila, ki je bil parkiran na območju občine Podčetrtek. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušali vlomiti skozi vrata vozila. Policisti v zvezi s kaznivimi dejanji še zbirajo informacije.

POVOŽENJE DIVJADI IN ODSTOPI OD OGLEDOV

V preteklem tednu smo bili policisti v šestih primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.