Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 20. 11. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

GOLJUFIJA PRI PLAČILU GORIVA

Dne 15. 11. 2023 so bili policisti obveščeni o sumu goljufije pri plačilu goriva. Ugotovljeno je bilo, da je storilec prodajalcu predložil neveljavno plačilno sredstvo, kraj pa je zapustil ne da bi poravnal račun za gorivo. V zvezi s kaznivim dejanjem še zbirajo obvestila, zoper storilca bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

ILEGALNI PRESTOPI DRŽAVNE MEJE

15. 11. 2023 so policisti na območju občine Podčetrtek obravnavali štiri državljane Turčije, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo. Osebe so bile po obravnavi nameščene v azilni dom.

Istega dne so na območju občine Bistrica ob Sotli kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je v vozilu prevažal pet ilegalnih prebežnikov. Zoper voznika osebnega avtomobila je bilo odrejeno pridržanje, po postopku pa je bil priveden na pristojno sodišče, kjer bo obravnavan zaradi nezakonitega prevažanja oseb, ki nimajo dovoljenja za vstop v državo.

PROMETNA NESREČA

Dne 16. 11. 2023 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na območju občine Podčetrtek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi tega, ker je voznik osebnega avtomobila vozil preblizu roba vozišča. Vozniku je bil zaradi povzročitve prometne nesreče izdan plačilni nalog.

ZATAJITEV DENARJA

16. 11. 2023 so bili policisti obveščeni, da je občan v iz reže bankomata pozabil vzeti denar. Ko se je po pozabljeni denar vrnil, ga ni bilo več tam, saj si ga je neznana oseba protipravno prilastila. V zvezi s kaznivim dejanjem še zbirajo obvestila, zoper storilca bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.