Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mlada šmarska karateista v Banja Luki do štirih medalj


V soboto je v Banja Luki potekal mednarodni karate turnir, ki se ga je udeležilo 650 tekmovalcev iz 67 klubov, med njimi tudi člani Karate klub Seki, za katerega tekmujeta Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar. Oba sta bila zelo uspešna, saj sta v močni konkurenci osvojila štiri medalje.

Tadej Mavsar (Foto: KK Seki)

Tadej je v svoji kategoriji kate – dečki 10 let zmagal, v starejši kategoriji kate – dečki 11 let pa osvojil drugo mesto. Tajda se je v kategoriji kadetinj odlično prebijala iz kroga v krog in prišla v finale, kjer je z izenačenim rezultatom osvojila 2. mesto.

Po zaključenih katah se je Tadej pomeril še v športnih borbah. V mlajši kategoriji dečki 10 let do 35 kg je v repasažnem boju za bron izgubil prav v zadnji sekundi, ko je nasprotnik izenačen rezultat obrnil sebi v prid. To je Tadeja dodatno motiviralo, da je v zadnji kategoriji dečki 11 let do 35 kg dal vse od sebe in po treh zmagah ter enem porazu osvojil še bronasto medaljo v drugem največjem mestu Bosne in Hercegovine.

Tajda Mavsar (Foto: KK Seki)

Karate klub Seki je na tekmi s petimi zlatimi, petimi srebrnimi in tremi bronastimi medaljami osvojil odlično 5. mesto med klubi. Naslednji izziv bo mladima Šmarčanoma predstavljalo mladinsko državno prvenstvo, ki bo v soboto v Slovenskih Konjicah.