Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Medgeneracijsko druženje za boljše počutje starejših


Starejši ljudje pogosto občutijo povečano mero osamljenosti, zato je še posebej pomembno, da jim posvetimo čim več časa. Za to v domovih za ostarele poskrbijo tudi tako, da na obisk pripeljejo otroke, ki zabavajo starejše.

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah so pred epidemijo dvakrat na mesec prihajali otroci iz tamkajšnjega vrtca, kar pa se je zaradi potrebe po preprečevanju bližnjih stikov prenehalo. Sedaj so ponovno pričeli s to tradicijo, pred kratkim pa so stanovalce po parih letih vrtčevski otroci ponovno obiskali. Z njimi so dopoldne preživeli stanovalci stanovanjske skupine Vesela druščina. Po obisku so zapisali naslednje: “Otroci imajo res posebno, iskreno in razigrano energijo. Zato so druženja z njimi še kako dobrodošla in vedno znova zaželena.

Poleg drugih aktivnosti, kot so peka, lupljenje čebule in ples, so lahko stanovalci Doma starejših Šentjur prisluhnili tudi harfi. V času krompirjevih počitnic jih je namreč obiskal mlad glasbenik Aleksander in jim zaigral na to glasbilo.

Vir foto: FB/Dom starejših Šentjur