Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kam prihajajoči vikend na prižig prazničnih lučk na Kozjansko-Obsoteljskem


Na vrata že trka praznični december, ki ga vsakoletno pospremijo slavnostni prižigi lučk, ki jih marsikje spremlja otvoritev dogajanja ob prazničnem koncu leta.

Kje se boste lahko v prihajajočem vikendu na Kozjanskem in v Obsotelju udeležili slavnostnega prižiga lučk, preberite v nadaljevanju.

V petek, 1. decembra, ob 18. uri bodo praznično osvetlitev prižgali v Rogaški Slatini na Pegazovi ploščadi.

Utrinek lanskega prižiga lučk v Šmarju pri Jelšah

S prazničnim dogajanjem bodo v Šmarju pri Jelšah prav tako začeli v petek, 1. decembra ob 18. uri na Šmarski ploščadi, ko bodo ob koncertu Anike Horvat z bandom prižgali lučke. Ob tej priložnosti bo na voljo praznična tržnica, kjer bodo ponujali tople napitke in druge dobrote.

Dan kasneje, torej v soboto, 2. decembra, ob 18. uri bodo novoletno okrasitev prižgali pred občino v Bistrici ob Sotli. Dogajanje bodo popestrili z Miklavževim sejmom in pogostitvijo za obiskovalce.

Prav tako 2. decembra ob 18. uri bodo slavnostno prižgali luči praznične okrasitve v Termah Olimia v Podčetrtku. Prireditev, ki jo bo pospremil nastop mažoretk in obisk konjička Ponyja ter levčka Olija, bo prirejena na ploščadi pri Wellness Orhidelia.

Šentjurčani bodo zgornjetrške luči prižgali v soboto, po osrednji prireditvi Ta veseli dan kulture, ki bo ob 17h v dvorani glasbene šole skladateljev Ipavcev. Sledi še krasitev smrečic v Zgornjem in na Mestnem trgu, pred IKC Šentjur ter ob Pešnici.

Iz Rogatca boste lahko pisali božičku!
Lansko decembrsko praznično dogajanje v Rogatcu je pritegnilo ogromno ljudi …

Dan kasneje, v nedeljo, 3. decembra ob 16. uri, bo otvoritev decembrskega dogajanja dočakal še Rogatec. Ob dogajanju bo prisotnim na voljo praznična ponudba na stojnicah, še dodatno pa bojo z nastopi dogajanje popestrili otroški zbor iz vrtca, ljudske pevke, Mešan pevski zbor KD Anton Stefanciosa in Tamburaši Rogatec.

Ob prižigu lučk bodo vzpostavili tudi Božičkov nabiralnik, kamor lahko otroci oddajo pisma svojih želja. Če otroci pisma še niso napisali bodo to lahko naredili v Rogatcu, v Božičkovi pisarni, kjer se bodo ob pisanju lahko tudi posladkali.

Pisma bodo povsem resnično odpotovala daleč na Laponsko. Božiček jih bo prebral, želje prečesal in otrokom še pred Božičem poslal uradna potrdila s Severnega pola, da je pisma prejel. Družino, ki pisma vsako leto odnese na severni pol in jih osebno preda Božičku, boste lahko spremljali od tudi na FB profilu Mrs.B.Rose – Najlepša otroška potovanja.  Vse o božični zgodbi, ki se ji pridružuje občina Rogatec, ter o pogojih sodelovanja, si lahko preberete na spletni strani www.bozickovnabiralnik.si.
Unikatni darilni paketi, ki jih izdelajo v Rokodelskem centru Rogatec

Ker bo prireditev na prvo adventno nedeljo, bodo prižgali še prvo svečko na adventnem venčku, ki so ga v Rokodelskem centru Rogatec izdelali sami. V njihovem Rokodelskem centru skozi celotno leto nastane veliko unikatnih izdelkov, ki lahko predstavljajo tudi odlično darilo v prazničnem decembru – tako za vaše najdražje kot za poslovne partnerje. Celotno ponudbo si lahko ogledate v njihovi spletni trgovini.