Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

“Donat” je odprlo in škropilo naokoli


Donat odpira tudi najbolj zaprte, je bil včasih reklamni slogan te slatinske mineralne vode. In sinoči se je v Kostrivnici izkazalo, da je vreden svojega imena.

Včeraj okoli 19. ure je namreč na opazovalni vrtini Donata v Spodnji Kostrivnici prišlo do poškodbe in loma ustja vrtine, iz katere sta visoko v zrak brizgala voda in ogljikov dioksid. Voda ima sicer lastni Co2 in po sestavi ni enaka Donatu, v nobenem primeru pa ne predstavlja nevarnosti za okolje.

“Po prvih pregledih menimo, da so naravne spremembe povzročile povišanje tlaka, zaradi česar je prišlo do loma ustja opazovalne vrtine – na globini približno 1,5 m pod površino zemlje. Vrtina ima vlogo opazovalne vrtine in se ne uporablja za črpanje,” so v sporočilu za javnost zapisali lastniki, Atlantic grupa. Dodali so, da iz vrtine iztekata voda in ogljikov dioksid, ni pa prišlo do poškodb ljudi ali premoženja, prav tako po njihovih trditvah ni nevarnosti za zdravje ali varnosti okolice in prebivalcev.  O dogodku so sicer obvestili lastnike okoliških zemljišč in pristojne službe, s katerimi bodo opravili načrt sanacije.

Do nadaljnjega je območje poškodovane vrtine zavarovano, odsvetovano je tudi zadrževanje v njeni bližini. Če si zaželite kozarca Donata, se zato raje kot v Spodnjo Kostrivnico podajte v najbližjo trgovino. Liter vas bo stal okoli 2 evra.