Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Člani sedmih gasilskih društev šmarske občine svojo usposobljenost preverili na občinski gasilski vaji


V petek je bila v naselju Brezje pri Lekmarju izvedena vaja Gasilskega poveljstva občine Šmarje pri Jelšah, kjer je več kot sto gasilcev preverilo svoja znanja in veščine.

Ta petek so po celi šmarski občini tulile gasilske sirene, saj so se gasilci vseh sedmih društev šmarske občine odpravili v bližino Svetega Štefana, kjer je prišlo do požara na hlevu z devetdesetimi glavami živine, poškodovalo pa se je več oseb. Na srečo je šlo samo za operativno taktično gasilsko vajo Gasilskega poveljstva občine Šmarje pri Jelšah, ki je bila namenjena preverjanju in utrjevanju gasilskih veščin.

Oskrba poškodovancev; vir foto: FB/Sveti Štefan

V vaji, ki jo je pripravilo PGD Sveti Štefan, je sodelovalo 111 gasilcev z 19 vozili, ki so prihajali iz vseh sedmih gasilskih društev v občini Šmarje pri Jelšah. To so PGD Šmarje pri Jelšah, Mestinje, Sladka Gora, Kristan vrh, Zibika, Sveti Štefan in Šentvid.

Za lokacijo so si gasilci izbrali kmetijo Mužerlin v Brezjah pri Lekmarju, kjer so jih po uspešno izvedeni vaji tudi pogostili. Vajo sta kot opazovalca spremljala župan Občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš in predsednik Krajevne skupnosti Sveti Štefan Gregor Hvala.

Vir foto: FB/Sveti Štefan

Po koncu vaje smo se pogovarjali s poveljnico GPO Šmarje pri Jelšah Barbaro Lipavec, ki je povedala, da je bil namen te vaje ta, da preverijo odzivni čas gasilskih enot v občini ter njihovo usposobljenost in usklajenost. Dodala je, da je bila vaja dobro pripravljena in dobro tudi izvedena. Pogovarjali smo se tudi s poveljnikom PGD Sveti Štefan Silvom Slatenškom, ki je bil vodja intervencije na pretekli vaji. Kot nam je povedal, je vaja stekla kot je bilo načrtovano, kar so pokazale tudi prve analize. Dodal je, da med in po vaji ni bilo zaznati večjih pripomb.

Člani PGD Zibika sodelovali še na dveh vajah

Na še dveh gasilskih vajah so nedavno nazaj sodelovali člani Prostovoljnega gasilskega društva Zibika. Prvo so konec oktobra izvedli na Podružnični osnovni šoli Zibika, kjer so si po izvedeni vaji imeli otroci možnost ogledati gasilska vozila, njihovo opremo in postopek prve pomoči. Včeraj so se odpravili še v Gaberke, kjer so pri meddruštveni gasilski vaji na pomoč priskočili njihovemu pobratenemu društvu PGD Gaberke.

Vir foto: FB/PGD Zibika