Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

O prvaku Veteranske lige malega nogometa Kozjansko odločala zadnja tekma med Kozjani in Podsredo


S tekmami osmega turnirja se je zaključila petnajsta sezona Veteranske lige malega nogometa Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje.

Ker so bile prijavljene le štiri ekipe, so se letos odločili za nekoliko drugačen sistem tekmovanja. Namesto klasičnega ligaškega tekmovanja so pripravili štiri turnirje spomladi in štiri jeseni. Na vsakem turnirju je vsaka ekipa odigrala dve nekoliko krajši tekmi. Para prvih dveh tekem sta se spreminjala, nato pa sta zmagovalca odigrala še tekmo za prvo mesto, poraženca pa za tretje. Zmagovalec turnirja je prejel pet točk za ligaško lestvico, drugouvrščeni tri, tretji dve in četrti eno točko.

Drugouvrščeni; vir foto: ŠZ Kozje

Ker je pred zadnjim turnirjem imela ekipa ŠD Podsreda le točko prednosti pred ekipo ŠD Kozje Rajmax, je bilo jasno, da bo rezultat zadnjega turnirja odločal o naslovu prvaka. Obe ekipi sta uspešno prestali polfinalni tekmi in nato v zadnji tekmi odločili o skupnem zmagovalcu. Boljša je bila ekipa ŠD Kozje Rajmax, ki je tako za točko prehitela ekipo ŠD Podsreda in drugič zapored ter tretjič skupno osvojila naslov prvaka veteranske lige. Tretje mesto je že pred zadnjim turnirjem osvojila ekipa ŠK Virštanj, ki je imela v svojih vrstah tudi najboljšega strelca lige.

Z 21 zadetki je to postal Luka Lončar. Pet zadetkov manj je dosegel lanski naj strelec David Firšt iz ekipe ŠD Kozje Rajmax, tretji pa je bil Dejan Novak iz ekipe ŠD Podsreda.

REZULTATI 8. TURNIRJA – 20. 10. 2023 V KOZJEM

ŠD BISTRICA : ŠD PODSREDA 1:6 – strelci: Čižmek 1 / Abram 2, Novak D. 2, Jagrič Mi. 1, Stritar 1

ŠK VIRŠTANJ : ŠD KOZJE RAJMAX 2:5 – strelci: Lupše 1, Založnik 1 / Firšt 2, Pečnik 2, Mikše 1

ŠK VIRŠTANJ : ŠD BISTRICA 6:8 – strelci: Lončar 3, Založnik 2, Lupše 1 / Skrbinek 3, Planko 2, Bogovič 1, Černelč 1, Petrišič 1

ŠD KOZJE RAJMAX : ŠD PODSREDA 2:1 – strelca: Firšt 2 / Jagrič Mi. 1

LESTVICA 8. TURNIRJA VLMN KOZJANSKO:

  1. ŠD Kozje Rajmax
  2. ŠD Podsreda
  3. ŠD Bistrica
  4. ŠK Virštanj

KONČNA LESTVICA VLMN KOZJANSKO 2023:

  1. ŠD Kozje Rajmax 27
  2. ŠD Podsreda 26
  3. ŠK Virštanj 19
  4. ŠD Bistrica 15
Tretjeuvrščeni; vir foto: ŠZ Kozje
Naj strelec; vir foto: ŠZ Kozje