Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vrtičkarji v Podčetrtku in Pristavi iz teka naredili pravi dogodek (video)


V vrtcu Podčetrtek se lahko pohvalijo tudi s tem, da dajejo velik pomen gibanju. Tako se vsako leto pridružijo akciji Množični tek, ki ga na državni ravni usklajuje Atletska zveza Slovenije, letos s sloganom “Začni mlad, tekmuj pošteno”.

Utrinek z ogrevanja; foto: Urška Sovinc

Pred tednom dni je 160 vrtičkarjev v enotah Podčetrtek in Pristava pri Mestinju sodelovalo v akciji, kjer so se preizkusili teku na 100 metrov.

Na vse skupaj so se dobro pripravili. Kot nam poroča Meta Hostnik so že teden pred tekom izdelovali transparente, urejali trase za tek in se v vsej otroški domišljiji pripravljali na množično akcijo.

udeleženci teka v Pristavi pri Mestinju; foto: Urška Sovinc

“Pričakovanje se je iz dneva v dan stopnjevalo, vrhunec pa je pričarala maskota Levček, ki je otroke presenetila na teku. Da je bilo navdušenje še večje, je maskota pred tekom otroke razgibala skozi otroško glasbo ter spodbujala prav vsak njihov korak. Pisk piščalke in glasno navijanje, ki sta naznanila pričetek teka, sta privabila tudi mimoidoče gledalce. Kombinacija hitrih nog, spodbudnih besed, navihane maskote, dobre glasbe, sončnega vremena in nasmejanih lic je ta dan spremenila v res nekaj posebnega. Zmagoslavje teka smo strnili z zasluženimi priznanji ter se v duhu navdušenja poslovili od maskote,” je zapisala sodelavka tamkajšnjega vrtca.

Utrinek z ogrevanja v Pristavi; foto: Urška Sovinc

Ob tem se v vrtcu zahvaljujejo Termam Olimia za izposojo maskote Levček, ki bo še nekaj časa ostala v spominih otrok. Posebna zahvala gre tudi gospe Pavliki Medvešček, ki je omogočila uporabo travnika v Podčetrtku za izvedbo množičnega teka. Seveda pa gre zahvala tudi vsem sodelavcem, kateri smo s skupnimi močmi pričarali pravo tekaško vzdušje.

Oglejte si tudi video, ki je nastal ob dogodku: