Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V ponedeljek košarkarski začetek tudi za Podčetrtane


Jutri bo z novo prvoligaško sezono začela še tretja ekipa z našega območja, in sicer Košarkarski klub Terme Olimia Podčetrtek. Ob 18. uri bodo začeli z gostujočo tekmo Škofji Loki.

Ekipo bo kot trener še naprej vodil Davor Brečko. Od lanske zasedbe v ekipi ostaja gibljivi center Simo Atanacković (207 cm, 33 let), ki bo nosil tudi kapetanski trak. O pričakovanjih pred sezono pa je povedal naslednje: “Tudi letos je naš cilj nič drugega kot uvrstitev v ligo za prvaka. Imamo zelo pomlajeno ekipo, a fantje so željni dokazovanja. Vidimo, da se obeta zelo izenačena liga, kjer bo pomembna prav vsaka tekma. Kapetanska vloga mi je bila zaupana prvič. Gre za odgovorno nalogo, a verjamem, da jo bom s svojimi izkušnjami upravičil in ekipi pomagal do želenih rezultatov.”

V moštvu bo drugo sezono zapored bolgarski reprezentant Aleksandar Stoimenov (198, 21). Drugo leto bo v ekipi tudi Igor Struger (204, 22). Od domačih kadrov so ostali Gašper Škorjanc (190, 19), Žiga Švigelj (194, 26) in Jure Bizjak (192, 19).

Iz ZDA bo v moštvu Kaelen Malone (185, 28), ki je v minuli sezoniigral v Avstraliji za Wynyard Wildcats, kjer je povprečno dosegal 25 točk in 5,6 asistence na srečanje.

iz BIH prihaja Reuf Livadić (213, 23), ki ima izkušnje iz Šentjurja. Najbolj znana okrepitev je Jure Pelko (189, 33), lansko sezono sicer član polzelskih Hopsov, poleg več klubov za katere je igral v Sloveniji pa ima košarkarske izkušnje tudi iz treh drugih držav. Iz Hrastnika je k ekipi pristopil 202 cm visoki Rok Pajk (21 let). Kot perspektivni igralec je iz laškega Zlatoroga prišel 18-letni Tristan Vukotić.

Kot strokovni koordinator bo Podčetrtanom pomagal tudi Boris Zrinski: