Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V četrti krog pokalnega tekmovanja napredovali tudi Šentjurčani (video)


Na začetku poti v pokalnem košarkarskem tekmovanju so Šentjurčani gostovali v Laškem, kjer so se pošteno namučili z domačo zasedbo, ki sicer zaseda vrh lestvice v drugi ligi. 

Zlatorog Laško : Šentjur 60:66 (16:14, 21:16, 7:18, 16:18)

Šentjur: Jurič 17, Lapornik 10, Durnik 8, Belko, Zupan in Benić 7, Čevizović in Iyiola 5

Prvi polčas je pripadel Laščanom, ki so na odmor odšli s prednostjo sedmih točk (37:30). V tretji četrtini so potem Šentjurčani prevzeli pobudo, z odlično igro v obrambi pa so domačinom dopustili zgolj 7 točk.

Tako so v zadnji del srečanja vstopili z rahlo prednostjo (44:48), ki so jo uspeli ohraniti do konca tekme.

Varovanci Petra Markovinoviča so slavili s 60:66, trener pa je po tekmi dejal: ”Kljub slabi igri, predvsem v prvem polčasu, smo potem v drugem polčasu nekako strnili vrste, se po zaostanku pobrali in mislim, da na koncu zasluženo zmagali. Bilo je težko gostovanje, mislim, da so Laščani ekipa, ki bi z lahkoto igrala v prvi slovenski ligi.”

Celoten obračun si lahko ogledate na spodnji povezavi:

V naslednjem krogu pokalnega tekmovanja bodo Šentjurčani gostovali na Polzeli. V četrti krog sta se uvrstila tudi Podčetrtek in Rogaška, Podčetrtani bodo gostovali v Slovenskih Konjicah, Slatinčani pa v Novem mestu pri Trotih.

Kar se tiče državnega prvenstva bosta v soboto na delu Šentjur, ki bo moči meril s Triglavom, in Rogaška, ki bo doma pričakala Šenčur. Podčetrtek bo v ponedeljek gostil Helios iz Domžal.