Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Štajerski valček 2023: Slovenska glasba zabavala razprodano dvorano v Podčetrtku (foto, video)


V Športni dvorani Podčetrtek se je po nekaj letih premora zaradi epidemije odvil že 36. Štajerski valček – Večer z prijatelji, ki je poskrbel za pestro dogajanje in mnogo slovenske glasbe.

Po štiri letih premora je Štajerski val za vse poslušalce ponovno pripravil tradicionalni Štajerski valček, ki so ga poimenovali tudi Večer s prijatelji. Pred sedmo uro zvečer so obiskovalci začeli polniti razprodano dvorano v Podčetrtku. Letos so jih našteli okoli 1300, za katere je nastopilo krepko več kot deset izvajalcev.

Skozi večer so vse prisotne popeljali voditelji radia Štajerski val, zapeli in zaigrali pa so Kvatropirci, Ansambel Unikat, Slovenski zvoki, Natalija Verboten, Dejan Vunjak, Tanja Žagar, Marko Vozelj, Vili Resnik, Tanja Zajc Zupan, Werner, Špas kvintet in Darja Gajšek, Akordi, Mitja kvintet, Ansambel Pik, Godba na pihala Slovenske Konjice, Harmonikarski orkester Simona Plemenitaša in Folklorna skupina Kozje.

Skupinska slika zaposlenih na Štajerskem valu, ki za vas dnevno pripravljajo pester radijski program

Vzdušje v dvorani je bilo ob vsakem nastopu polno veselja, gledalci pa so nemalokrat pokazali, da ob glasbi res uživajo. Po koncu dogodka so nekateri to potrdili tudi nam. Starejša gospa iz Podčetrtka je povedala, da je vesela, da so Štajerski valček letos ponovno izvedli, saj dogodek obiskuje že vrsto let. Obiskovalka iz Rogaške Slatine je bila prav tako zadovoljna z dogodkom, ob tem pa dejala naslednje: “Res kvalitetno izpeljan dogodek, sem vesela, da je nazaj. Naslednje leto se bomo z družino brez dvoma vrnili.

Med dogodkom so med vsemi kupljenimi vstopnicami izžrebali nagrajenca, ki je prejel darilni bon za Trgovine Jager v vrednosti 100 evrov.

Radijci veseli, da so lahko dogodek po nekajletnem premoru ponovno izpeljali

Po koncu dogodka smo ustavili še programsko direktorico Štajerskega vala Greto Kokot Rajković. Povedala nam je, da so vsi radijci zelo zadovoljni z obiskom in odzivom glasbenikov, ki so se ob njihovi 70-letnici z veseljem odzvali na povabilo. Še posebej jih veseli, da so se po štirih letih koronskega premora spet opogumili in organizirali Štajerski valček, ki so ga poimenovali tudi Večer s prijatelji. Dodala je naslednje: “Mislim, da je bil danes en res lep večer, koktajl slovenske glasbe, malo narodnozabavne glasbe in seveda nekaj tudi zabavnih melodij različnih izvajalcev. Mislim, da so nastopila sama odlična imena slovenske glasbene scene.

Pri vprašanju, če si lahko naslednje leto ponovno obetamo ta dogodek, je odgovorila pritrdilno: “Takšen je načrt, vsako leto, če nas le ne bo kaj zmotilo, če le ne bo kakšnih ukrepov. Upamo da ne in se veselimo, da se čez leto dni ponovno dobimo v eni izmed dvoran tukaj na Kozjanskem ali kjerkoli drugje.

Vabljeni k ogledu videa on fotografij z dogodka: