Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Srečanje prevozniških družin v Rogatcu: obisk ministrice in dobrodelno zbiranje denarja


Konec septembra se je na parkirišču ob Celjski cesti v Rogatcu odvilo že šesto srečanje prevozniških družin in prevozniških podjetij Slovenije, ki ga tradicionalno organizirata Sekcija za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije in Združenje za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Gre sicer za tridnevni dogodek, ki se je s skupnim sestankom Upravnega odbora Sekcije za promet pri OZS in Izvršilnega odbora Sekcije za prevoz blaga pri GZS začel zadnji četrtek v septembru. Naslednji dan se je v slatinskem Grand hotelu Sava odvila nacionalna konferenca “Trajnostni razvoj cestnega prometa”, v soboto pa je napočil še vrhunec letošnjega dogajanja, sejemsko-družabno druženje. Dogodek je obiskalo okoli 2000 prevoznikov in njihovih družinskih članov.

Vir foto: FB/Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

Skupina Prah iz Rogaške Slatine je letos dala pobudo, da je se glavni dogodek odvil na parkirišču v Rogatcu, kjer je prostor odstopilo 12 lastnikov oziroma najemnikov. Kot so nam pojasnili pri Skupini Prah, je namen dogodka predstavitev vseh, ki so povezani z logistiko. Namenjena je samim prevoznikom pa tudi vsem podpornim podjetjem za izobraževanje, prodajo, vzdrževanje vozil in podobno.

Ena izmed vodilnih tem tekom dogodka so bili ključni problemi sektorja, kot sta pomanjkanje delovne sile in zamude pri ključnih infrastrukturnih projektih. Letos je imelo prevozniško srečanje tudi humanitarno noto, saj so prevozniki tekom dogodka s prodajo majic zbirali sredstva, ki so jih namenili prizadetim članom v letošnjih poplavah.

Rogatec je obiskala tudi ministrica za infrastrukturo

Predsednik sekcije za promet pri OZS Peter Pišek je v svojem govoru izpostavil probleme, kot sta pomanjkanje delovne sile in predolgi postopki pri pridobivanju delovnih dovoljenj. Povedal je, da za učinkovito delovanje potrebujejo ustrezno infrastrukturo, kot sta tretja razvojna os in četrti vozni pas. Ob tem je dodal še: “Zahtevamo takojšnjo umestitev logistične infrastrukture ob avtoceste, digitalizacijo Luke Koper,” in zaključil s tem, da bi šla gospodarska rast navzgor, če bi znali bolje izkoristiti geostrateško lego, ki jo ima Slovenija.

Vir foto: OOZ Šmarje pri Jelšah

Pred mikrofon je stopil tudi predsednik OZS Blaž Cvar, ki je izpostavil naslednje: “Promet je ključnega pomena za gospodarstvo in družbo, je pomemben dejavnik razvoja in obstoja sodobnih gospodarstev. To poudarja tudi Evropska unija. Zato mu dajmo mesto, ki mu pripada.

Srečanja se je udeležila tudi ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, ki je povedala, da je pri iskanju rešitev ključno sprejemanje kompromisov. Dodala je tudi: “Če ste gospodarstvo srce, ste prevozniki ožilje gospodarstva. Tega se zavemo šele, ko na policah ni izdelkov, ki jih potrebujemo za naše življenje. Na našem ministrstvu se trudimo za zmanjšanje nelojalne konkurence in za povečanje vaše konkurenčnosti.

Vir foto: OOZ Šmarje pri Jelšah