Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski športni dan: Osnovnošolce ob številnih športnih aktivnostih razveselila Challe Salle in Cene Prevc (foto)


Osnovna šola Šmarje pri Jelšah je v sodelovanju z Zavodom za turizem, šport in mladino pripravila izredno uspešen Šmarski športni dan. Na številnih športnih aktivnostih se je preizkusilo skoraj 1000 osnovnošolcev, razveselila pa sta jih tudi nekdanji smučarski skakalec Cene Prevc in glasbenik Challe Salle.

Sobotno dopoldne je bilo v Šmarju pri Jelšah športno obarvano. Osnovnošolcem so predstavili številne športe, ki jih je možno izvajati v Šmarju. Na voljo so bili nogomet, košarka, tenis, lokostrelstvo, karate, footgolf in še mnogi drugi športi.

Šmarski osnovnošolci so se preizkušali v nogometu. (Foto: David Valant)

Za mlade so pripravili sedemnajst različnih postaj, od katerih je devet bilo namenjenih učencem od prvega do petega razreda, osem postaj pa je bilo pripravljenih za učence od šestega do devetega razreda. Otroci so se na teh točkah lahko preizkusili in pokazali svoje znanje.

Pomembno je omeniti tudi sodelovanje z zavodom Športna unija, ki vodi projekt Veter v laseh, s športom proti zasvojenosti. Direktor Zavoda za turizem, šport in mladino, Gregor Krajnc, je poudaril, kako pomembno je spodbujati aktivnost na različnih področjih, saj lahko to prispeva k zmanjšanju zasvojenosti pri mladih.

Lili in Cene Prevc (Foto: David Valant)

Športni dan pa ni bil le priložnost za športno aktivnost, ampak tudi za navdihujoče goste. Nekdanji smučarski skakalec Cene Prevc in glasbenik Challe Salle sta dodala poseben čar dogodku. S Cenetom je intervju, ki ga bomo objavili v celoti, opravila sedmošolka in članica novinarskega krožka pod okriljem OŠ Šmarje pri Jelšah, Lili Jazbec.

Challe Salle, ki je dejal, da se že celo življenje ukvarja s športom in nekako poskuša aktivno preživljati svoj prosti čas, je dogajanje zaključil z glasbenim nastopom ter druženjem z osnovnošolci.

Fotogalerija: David Valant