Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčani preskočili prvo oviro v pokalnem tekmovanju


Nogometaši Šmarja pri Jelšah so v prvem krogu pokalnega tekmovanja gostili neposrednega ligaškega konkurenta iz Ljubnega pri Savinji. Šmarčani so bili uspešnejši pri izvajanju kazenskih strelov, s čimer so si priborili preboj v naslednji krog.

Šmarje pri Jelšah : Ljubno ob Savinji *1:1 (0:0)
ag. Bogdan (83′); Podkrižnik (50′)

Zasedba Šmarja: Hercog, Pevec, Cverlin, K. Toplak (od 66′ Korez), Fišer, Canoski (od 66′ Brečko Lazarevič), Ivanuš, Mikez, P. Toplak, Kresnik, Čater

V prvem polčasu se mreža ni zatresla, so pa gostje nato na začetku drugega dela igre prišli do vodstva. Sodnik Nejc Molan je dosodil najstrožjo kazen v korist Ljubnega, uspešno pa jo je realiziral Anza Podkrižnik.

Šmarčani so iskali izenačenje, do katerega so prišli v 83. minuti, ko je žogo v lastno mrežo poslal gostujoči kapetan Jan Bogdan. Ker po rednem delu igre ni bilo zmagovalca, so o usodi obeh ekip odločali streli iz enajstih metrov. Za šmarsko zasedbo so bili učinkoviti Alen Ivanuš, Valentin Fišer, Peter Brečko Lazarevič in Žan Čater.

Slavje ekipe Mons Claudius po zadetku proti Šmarju. (Foto: Mons Claudius/Facebook)

Šmarje si je tako priigralo uvrstitev v drugi krog pokalnega tekmovanja, kjer jim lahko žreb nameni enega izmed naslednjih tekmecev: Krško, Zreče, Rudar Velenje, Celje in zmagovalca z dvoboja med Brežicami ter Rogaško, ki bo odigran jutri. Mons Claudius iz Rogatca je v predkrogu visoko klonil proti drugoligašu iz Velenja.

Nogometaši iz Šmarja in Rogatca sicer nastopajo tudi v medobčinski ligi. Šmarje je na petih tekmah ugnalo le Ljubno, klonili pa so proti zasedbam Mons Claudiusa, Žalca, Mozirja in Zreč. Monsi so na treh tekmah vknjižili že omenjeno zmago proti Šmarčanom in poraz proti Mozirju ter aktualnim prvakom iz Žalca.

Lestvica Medobčinske članske lige Celje:

Foto: zajem zaslona