Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčani gostili lokalna prvoligaška derbija, a ostali praznih rok (video)


Včeraj je bila Rogaška Slatina priča dveh prvoligaških lokalnih derbijev, s čimer se lahko pohvalijo le redki.

Nogometaši so gostili prvouvrščeno ekipo Celja, košarkarji pa so se pomerili s Šentjurčani.

Na slatinski zelenici se je končni razplet napovedal precej zgodaj, saj so Celjani preko Edmilsona povedli že v 7. minuti. Kljub temu, da so od sredine prvega polčasa gostje ostali brez izključenega igralca, je Brazilec v prvem polčasu zadel še dvakrat in praktično odločil tekmo. V podaljšku drugega polčasa so Celjani iz protinapada v prazna vrata Rogaške poslali še četrto žogo.

Gole in komentarje po tekmi si oglejte v spodnjem videu

ROGAŠKA : CELJE 0:4 (0:3)
Edmilson 7.’, 30.’, 45.’, Bizjak 96.’
RK: Kouter 23.’/Celje

Rogaška: Baždarić, Mihalić (63.’/Andrejašič), Kurtović (46.’/Čuić), Rantuša Lampreht, Flis, Pirtovšek, Benedičič (75.’/Kantužer), Majcenić, Korošec (58.’/Marcius), Kregar (58.’/Satchwell), Gradišar.

Celje: Rozman (45.’/Jurhar), Milić, Vuklišević, Zec, Karničnik, Zabukovnik, Kouter, Bobičanec (82./Dulca), Prucev (82.’/Bizjak), Lamy (46.’/Svetlin), Edmilson (58.’/Bajde).

Lestvico zagotavlja Sofascore

Prihodnjo soboto bodo črno-beli gostovali v Mariboru, kjer se bo tekma začela ob 20.15.

Košarkarji zapravili veliko prednost

V Ratanski vasi so se zvečer ljubitelji športa zbrali na košarkarski tekmi, ki je spričo tega, da je Šentjurčane prevzel dolgoletni slatinski košarkarski delavec Peter Markovinovič, obetala posebno draž.

Gostje so začeli bolj v prvi četrtini največ vodili za 7 točk, a so jih domači v tem delu igre ujeli, kljub temu pa je bilo po 10 mintuah 20:25. Slatinčani so s trojko Davida Kralja v 14. minuti povedli in na polčas odšli z razliko 6 točk. V 24. minuti so se gostje s košem Nala Benka približali na 45:44, nakar so bistveno bolje nadaljevali varovanci Dragiše Drobnjaka, ki so svojo prednost do konca kvartala povišali na 13 točk. Za val navdušenja med domači pristaši je z zabijanjem poskrbel Val Jugovac. Šentjurski tabor se ni predal in počasi manjšal razliko. V 37. minuti je Nigerijec Iyiola izenačil na 74. V končnici so prevladali gostje, ki so izkušenemu Luki Laporniku na igrišču dodali še Milana Sebiča, ki se je na igrišča vrnil po pol desetletja. Nerešljiva uganka za slatinsko obrambo pa je bil predvsem Hrvat Marko Jurić.

Rogaška : Šentjur 80:86 (20:25, 22:11, 22:15, 16:35)

Kralj in Sikiraš 17, Session 15, Božak 12, …; Jurić 30, Belko 16, Iyiola 13, Lapornik 11, …

Lestvico zagotavlja Sofascore

Dodajmo, da so v petek Podčetrtani gostovali v Šenčurju in izgubili s 84:78.

Prihodnjo soboto bo Šentjur ob 13. uri začel tekmo v Kranju, Rogaška pa ob 19. uri domače srečanje s Šenčurjani. Podčetrtani bodo 30. oktobra gostili Domžalčane.