Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurske likovnice z razstavo opozarjajo na pomen zelenih površin v mestih


Članice likovnega študijskega krožka Univerze za tretje življenjsko obdobje Šentjur so  zasnovale likovni projekt Ko sivine ozelenijo, s katerim so se posvetile priznanemu arhitektu.

Ker je Vlada RS letošnje leto razglasila za leto arhitekta Edvarda Ravnikarja, so se članice likovnega študijskega krožka na LU Šentjur, ki ima že večletno tradicijo, posvetile njegovemu delu. Ko so si umetnice predvsem v Ljubljani ogledale arhitektova najbolj znana dela, so marsikje opazile velike sive površine. Zato so se odločile, da jim dodajo še ozelenitve, ki so v urbanih okoljih še kako pomembne.

Vir foto: LU Šentjur

Tako je nastal likovni projekt Ko sivine ozelenijo. Z mentorico Kvirino Martino Zupanc so likovnice Ravnikarje stavbe odele v cvetoče rastlinje in zelenje. Eden izmed namenov razstave je bil opozoriti na pomen zelenih površin v urbanističnih krajih. Te namreč pomembno vplivajo na kakovost zraka, duševno zdravje, kakovost bivanja in splošno dobro počutje. Kot so zapisali na LU Šentjur, projekt opozarja, da lahko že ena zelena stavba močno prispeva k ustvarjanju zelene družbe, ki je okoljsko ozaveščena.

Razstava se trenutno nahaja v Knjižnici Šentjur, kjer bo na voljo za ogled še do 5. novembra 2023.

Vir foto: LU Šentjur