Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S prenovo do varnejšega križišča na Smehovem bregu


V prihodnjem letu si glavna cesta med Mestinjem in Šmarjem pri Jelšah obeta preureditev križišča na lokaciji Smehovega brega, kjer se glavni cesti priključita dve stranski. 

Preureditev križišča, s katero bo zagotovljena večja prometna varnost, naj bi bila predvidoma zaključena do prihodnje jeseni. V sklopu del bo urejena tudi kolesarska povezava, kot izvajalec pa je bilo izbrano podjetje GAAL gradnje iz Sel pri Podčetrtku. Pričetek pripravljalnih del bo stekel v naslednjem mesecu, s prvimi obsežnimi deli pa naj bi pričeli januarja. Naložbo bo financirala Direkcija za infrastrukturo, ki je prisluhnila pozivom Občine Šmarje pri Jelšah, da je zaradi zagotovitve večje prometne varnosti preureditev nujna.

Križišče iz zraka; vir foto: Občina Šmarje pri Jelšah

Zaradi lažje izvedbe načrtovanih del je Direkcija za infrastrukturo izdala dovoljenje za delno zaporo državne ceste na območju Smehovega brega. Dovoljenje za zaporo bo v veljavi od 4. novembra 2023 do 4. oktobra 2024. Zapora je nujna zaradi rekonstrukcije križišča z lokalnima cestama in ureditve kolesarske povezave. V času zapore bo promet potekal izmenično enosmerno, urejen s semaforji, bodo pa v času izvedbe pripravljalnih del zapore občasne in krajše.