Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 9. 10. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

Dne 3. 10. so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s pobegom, saj je neznani voznik trčil v škarpo ter s kraja odpeljal. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik z neznanim vozilo trčil v škarpo ter jo poškodoval pri tem je nastala materialna škoda v višini 500 evrov. Za pobeglim voznikom še poizvedujejo.

5. 10. so bili policisti obveščeni o poškodovanju vozila na parkirnem prostoru. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik neznanega vozila poškodoval parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi udeležencu nudil podatke. Za pobeglim voznikom še poizvedujejo.

Dne 6. 10. so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bil udeležen kolesar, ki je padel s kolesom po vozišču ter se poškodoval. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do padca prišlo, ker mu je pred kolo skočil pes. Pri tem je zadobil lahke telesne poškodbe. Sledi zbiranje obvestil v smislu iskanja lastnika neznanega psa.

Dne 7. 10. so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, v kateri je poškodovana neznana oseba ležala negibno ob cestišču. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prometne nesreče pri vožnji s štirikolesnikom, ki se je zaradi neprilagojene hitrosti prevrnil, potniki pa so padli z vozila. Pri tem se je eden od potnikov hudo telesno poškodoval, voznik pa je kraj nesreče zapustil. Pri ogledu kraja prometne nesreče je bil voznik izsleden, prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Voznik se bo moral zagovarjati zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Istega dne smo bili policisti obveščeni o prometni nesreči na območju občine Šmarje pri Jelšah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega avtomobila s stranskim ogledalom oplazil vozilo prijavitelja in s kraja odpeljal, ne da bi udeležencu nudil podatke. Za pobeglim voznikom še poizvedujejo

Prav tako 7. 10. so bili policisti obveščeni o trčenju dveh vozil na območju občine Šmarje pri Jelšah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilne strani vožnje povzročitelja kateremu  je bil izdan plačilni nalog.

8. 10. so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o trčenju dveh vozil na območju občine Kozje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti povzročitelja, ki mu je bil izdan plačilni nalog.

POŠKODBA PRI DELU

Dne 4. 10. so bili  policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o nesreči pri delu mladoletnika, ki si je pri delu z manjšo motorno žago na kmetiji poškodoval roko. Navedeni je bil odpeljan na zdravljenje v SB Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil hude telesne poškodbe, in sicer globoko rano na desni podlahti. O okoliščinah poškodbe bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

4. 10. so bili policisti obveščeni, da je na zasebnem prostoru na območju občine Šmarje pri Jelšah prišlo do kršitve javnega reda in miru. Zoper kršitelja je bil uveden postopek o prekršku.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 7. 10. so policisti v cestnem prometu ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki mu je elektronski alkotest pokazal preveliko vsebnost alkohola v litru izdihanega zraka. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja je bil podan predlog na sodišče za prekrške.

8. 10. so policisti v cestnem prometu ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki mu je elektronski alkotest pokazal preveliko vsebnost alkohola v litru izdihanega zraka. Nadaljnja vožnja  mu je bila prepovedana in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Tudi zoper tega kršitelja je bil podan predlog na sodišče za prekrške.

POVOŽENJE DIVJADI IN ODSTOPI OD OGLEDOV

V preteklem tednu so bili policisti v treh primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah