Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 23. 10. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

NAPAD NA INFORMACIJSKI SISTEM PODJETJA

Dne 17. 10. so bili policisti obveščeni o vdoru v informacijski sistem podjetja, s sedežem na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da so neznanci zakodirali datoteke pomembne za poslovanje podjetja ter za dekodiranje zahtevali odkupnino, ki bi jo naj oškodovano podjetje plačalo v kripto valutah. V zvezi s kaznivim dejanjem še zbirajo informacije.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

18. 10. so bili policisti obveščeni o namernem poškodovanju parkiranega osebnega avtomobila, kar je bilo storjeno na območju občine Šmarje pri Jelšah. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja je bilo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

POVZROČITEV PROMETNE NESREČE IZ MALOMARNOSTI

Dne 19. 10. so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s kmetijskim traktorjem, ki se je zgodila na območju občine Podčetrtek. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kmetijskega traktorja pri srečevanju z nasproti vozečim voznikom tovornega vozila zapeljal preblizu roba vozišča, zaradi česar je s traktorjem zdrsnil po brežini in se prevrnil. V času prometne nesreče je na traktorskem priključku sedela oseba, ki se je v prometni nesreči huje telesno poškodovala. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja je bilo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO OSEBNEGA VOZILA IN VOZNIKOM ELEKTRIČNEGA SKIROJA

Istega dne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči med osebnim avtomobilom in voznikom električnega skiroja, ki se je zgodila na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je  bilo, da sta se udeleženca na kraju sama dogovorila o nastali škodi, voznik električnega skiroja pa je naknadno zaradi bolečin iskal zdravniško pomoč. Zoper voznika osebnega vozila je bil uveden postopek o prekršku.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO OSEBNEGA VOZILA IN TOVORNEGA VOZILA

Prav tako 19. 10. so bili policisti obveščeni o prometni nesreči med voznikom osebnega avtomobila in voznikom tovornega vozila, ki se je zgodila na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je  bilo, da je voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom in trčil v tovorno vozilo, ki se je pravilno pripeljalo iz nasprotne smeri. Voznik osebnega avtomobila je ostal ukleščen, iz vozila pa so ga rešili gasilci. Poškodovani voznik je bil s helikopterjem prepeljan na nadaljnjo oskrbo v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da se je voznik v prometni nesreči huje telesno poškodoval. Zoper voznika osebnega avtomobila je bil uveden postopek o prekršku.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO PEŠCA IN OSEBNEGA VOZILA

19. 10. so bili policisti  obveščeni o prometni nesreči med voznikom osebnim avtomobilom in pešcem, ki se je zgodila na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da se je nesreča zgodila na prehodu za pešce, kjer je peška pravilno prečkala vozišče na označenem prehodu za pešce, pri čemer jo je voznik osebnega avtomobila spregledal in trčil vanjo. Peška je v prometni nesreči utrpela lažje poškodbe, povzročitelju pa je bil zaradi povzročitve prometne nesreče izdan plačilni nalog.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 20. 10. so policisti na območju občine Kozje ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Vozniku je bila na kraju prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja je bil na pristojno okrajno sodišče podan obdolžilni predlog.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 21. 10. so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na območju občine Šmarje pri Jelšah v kateri je voznik osebnega avtomobila trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da bi drugemu udeležencu nudil podatke. Pobegli voznik je bil izsleden, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je v cestnem prometu vozil pod vplivom alkohola. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa je bil na pristojno okrajno sodišče podan obdolžilni predlog.