Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Porazi vseh treh kozjansko-obsotelskih prvoligašev, Rogaška dodatno kaznovana


Novo košarkarsko sezono so vse tri ekipe začele s porazi. Slatinčani so se iz Tivolija vrnili celo brez točke za udeležbo.

V sredo so Šentjurčani visoko izgubili v Novem mestu, kjer jih je Krka ugnala z več kot dvojno razliko, saj je bilo na koncu na semaforu 111:55. Luka Lapornik je za goste vpisal 17 točk.

Sandi Čebular je za Rogaško dosegel 2 točki, Tadej Ferme 12 za Ilirijo; foto: alesfevzer.com / KZS

V soboto je Rogaška gostovala pri Iliriji, ki jo je okrepil tudi Mestinjčan Tadej Ferme. Ljubljančani so na parketu sicer vpisali zmago za 22 točk, a je Košarkarska zveza Slovenije zaradi nastopa Vala Jugovca pri gostih, ki še ni imel pravice nastopa v 1. kolu tekmovanja tekmo registrirala z rezultatom 20:0, Slatinčani pa niso prejeli točke za sodelovanje. Jugovac je v 10 minutah sicer dosegel dve točki. Za goste so bili na parketu najbolj učinkoviti Američan Session z 22 točkami, Njegoš Sikiraš s 17 in David Kralj s 14.

Včeraj so otvoritveno tekmo sezone odigrali še Podčetrtani, ki so v Škofji Loki izgubili z 99:95. Jure Pelko je za goste prispeval 29 točk, od tega sedem trojk, Simo Atanacković je dodal 17 točk, Gašper Škrojanc in Reuf Livadić po 11, Aleksandar Stoimenov pa 10.

V soboto, 7. oktobra, bo Rogaška ob 13. uri začela domačo tekmo s Škofjeločani, v ponedeljek, 9. oktobra, bo ob 18. uri v Podčetrtku lokalni derbi s Šentjurjem.